,

Vanilje absolut olie

65,00 kr.990,00 kr.

Vanilje absolute er udvundet af den tørrede bønne (bælg) fra Bourbon Vanilla planifolia, som stammer fra Madagaskar.

“Caxixanath – den mystiske blomst” er det, mayaerne kalder den hellige vaniljeranke. Vanilje er en klatrende orkidéart, der stammer fra regnskoven i Mellemamerika. Den smyger sig om sit værtstræ i en krammende omfavnelse.

Blomsterne, som kun er åbne i 24 timer, befrugtes af en lille kolibriart og af den stakløse mexicanske bi. Den efterfølgende bælg er faktisk ikke velduftende, før den gærer, hvilket kan tage op til seks måneder, efter at de er blevet plukket. Mayaerne har altid betragtet den rige, søde og fristende aroma som et afrodisiakum og brugt den som en stimulerende parfume.

Da spanierne “opdagede” vaniljen, fandt de hurtigt ud af at bruge den, og da de bragte den tilbage til den gamle verden, blev den populær som et meget potent afrodisiakum. Den blev også populær som krydderi, men de høje priser gjorde den til en luksusvare for kokke, hvilket den stadig er i dag. Moderne teknologi har gjort det muligt at fremstille vanilje kunstigt, men hverken duften, smagen eller effekten er helt den samme som den ægte vare.

Magiske virkninger

Vanilje kan bruges til at fremkalde fred, tilfredshed, lykke og genoprettelse. Den kan også bruges i besværgelser for at tiltrække kærlighed og romantik.

Vanilje har udpræget feminine vibrationer. Den styres af elementet vand og planeten Venus.

Den kan indgå i kærlighedsfiltrer, lotions og potions for at tiltrække en elsker eller vække lidenskab. Den stimulerer også sindet og kan bruges til at øge kreativiteten.

Traditionel brug

I aromaterapi er vaniljeabsolut værdsat for sine opløftende, afstressende, antidepressive og afrodisiakum-kvaliteter, ligesom den er en meget populær note i parfume.

Den kan hjælpe med at lindre følelser af angst og hjælpe med at afbalancere krop, sind og ånd, hvilket også gør den gavnlig at bruge ved situationsbetinget depression.

Vanilje bruges ofte til at skærpe sanserne og er populær til at øge libido og pifte tingene op i soveværelset.

Duft profil

Vanilje har en sød, fyldig og sirupsagtig duft, som er helt unik. På en eller anden måde formår vanilje at dufte cremet og behageligt, samtidig med at den er anderledes end andre traditionelle søde dufte.

Base note, fantastisk bindende

Hudpleje

Vanilje er kendt for sin søde, varme og beroligende duft og har stærke antioxidante, antiinflammatoriske og antimikrobielle egenskaber, som forebygger og modvirker hudskader forårsaget af frie radikaler og er gavnlig til behandling af akne.

Den hjælper med at bremse aldringstegn som fine linjer, rynker og alderspletter og bidrager til at genoprette hudens lysstyrke og blødhed.

Information

Dyrket efter økologiske forskrifter (ikke certificeret)

100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Organisk ekstration (Hexan fri)

Dele af planten brugt
Bønner

Oprindelse
Madagascar

Latinske navne
Vanilla planifolia Jacks. ex Andrews
Vanilla fragrans

Fælles navne
Fladbladet vanilje
Bourbon-vanilje

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 2 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Anisyl alcohol (Anise alcohol)
Limonene

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8024-06-4 ; 84650-63-5
EINECS number: 283-521-8
Fema number: 3105


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top