,

Valerian olie økologisk

45,00 kr.570,00 kr.

Plinius kaldte meget rammende denne urt for “Phu”, et meget beskrivende udtryk for dens duft.

Det er dog kun den tørrede rod, der lugter “phu”, og selv her må man sige, at smagen er forskellig: Katte, rotter og endda ørreder finder den tilsyneladende uimodståelig og bliver vilde med den.

Rottefængeren lokkede sandsynligvis rotterne og musene i Hamlin lige så meget med et hemmeligt lager af baldrian som med sin musik. Ifølge gamle lystfiskerhistorier sikrer man sig en god fangst ved at behandle agn med baldrian.

Baldrian er i familie med Spikenard, den legendariske salveolie. De gamle kaldte den “alt-helbredende” og havde høje tanker om dens kræfter som en helbredende og magisk urt.

Den indgik også som en vigtig ingrediens i Theriak, middelalderens mirakelmiddel, som blev brugt mod en lang række sygdomme.

Navnet ‘Baldrian’ stammer fra den germanske smedegud Wieland (som i ‘Wayland smithy’), der brugte denne urt til alle former for healing og magi. Folkloren siger, at hvis man lægger lidt baldrian under tungen og kysser sin drømmepige, vil hun helt sikkert blive betaget.” Baldrian var også i stand til at afværge hekse og gøre deres onde gerninger ugjort.

Magiske virkninger

Baldrian kan bruges til eksorcisme og mod magi.

Den siges at beskytte mod lynnedslag og hekses onde gerninger.

Baldrian er en fredens urt, og hvis to mennesker drikker vin tilsat baldrian af samme kop, vil de straks holde op med at skændes og slås.

Baldrian kan bruges som en offergave til gudinden Bast eller til at glæde din katteven eller allierede.

Baldrian bruges nogle gange som afrodisiakum, men dens virkning er snarere afslappende end stimulerende.

Traditionel brug

I aromaterapi er baldrian mest værdsat for sin afslappende virkning på nervesystemet. Det er den perfekte olie til at behandle "nervøsitet" og er yderst effektiv til hysteri, panik, angst og endda chok samt søvnløshed, anspændthed, rastløshed og nervøs udmattelse.

Den frigør spændinger, som er blevet fastlåst i de glatte muskler, og kan bruges i alle tilfælde, hvor nervøse spændinger resulterer i kramper og blokeringer.

Derfor kan den også være effektiv i afrodisiakums blandinger til folk, der lider af frigiditet eller impotens forårsaget af frygt og hæmning.

Duft profil

En jordagtig, støvet, mørk, balsamisk, bittersød duft.

Base note

Hudpleje

Baldrianrodolie er højt anset for sin støtte til søvn og afslapning. Den bruges oftest i blandinger til at hjælpe mod søvnløshed og er kendt for sine beroligende egenskaber.

Den kan også hjælpe mod nervøse spændinger og siges at hjælpe mod forskellige hud- og hårproblemer på grund af dens sammentrækkende egenskaber.

Olien bruges også i parfume og sæbe på grund af dens moskusagtige og træagtige aroma. Ud over at være en stærk støtte, når man ønsker at reducere uønskede mikrober, er Valerian også et nyttigt middel til mindre smerter og betændelsesbehandling.

Information


Økologisk
100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret

Dele af planten brugt
Rødder

Oprindelse
Indien

Latinske navne
Valeriana officinalis

Sikkerhed

Anvendes med forsigtighed.

Må ikke bruges i stærke koncentrationer. Undgå brug over længere perioder.


Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder ingen af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8008-88-6 ; 97927-02-1
FEMA Number: 3100
EINECS Number: 232-501-7 ; 308-322-6
INCI Name: Valeriana Officinalis (Valerian) Root Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top