,

Tolu balsam olie

120,00 kr.870,00 kr.

Tolu Balsam er dampdestilleret fra den smukke brunlige halvflydende harpiks, der er bæredygtigt tappet fra Myroxylon balsamum-træerne, der er hjemmehørende i Syd- og Mellemamerika.

Balsam Tolu har en sød, vaniljelignende aroma med subtile noter af kanel og bruges i vid udstrækning som fikseringsmiddel af parfumører.

Duften af Tolu Balsam minder om Peru Balsam Oil på grund af den meget lignende kemi. Faktisk stammer både Peru Balsam og Tolu Balsam fra en enkelt art – Myroxylon balsamum, der har to forskellige fysiologiske former eller formae:

Myroxylon balsamum var. balsamum – Tolu-balsamtræet
Myroxylon balsamum var. pereirae – Peru-balsamtræet

Magiske virkninger

Aztekerne brugte Tolu-balsam som mystisk røgelse, der bragte dem i drømmestemning og inspirerede deres fantasi.

Den bringer fred med en betingelsesløs kærlighed og empati. Den varme duft af Tolu balsam fylder de rum, der har været kolde, urørlige og uopnåelige, så hjertet kan åbne sig og stole på det.

Når man er i sorg, rejser olien ind i sin psyke for at give trøst og lindring fra smerte.

På magisk vis omfavner olien os blidt og spreder sin varme duft omkring os som en beskyttende kappe.

Den beskytter os mod følelsesmæssige, mentale og fysiske storme, der kan ramme os.

Traditionel brug

I gamle dage brugte Tolu-folket i Colombia balsam af tolu-olie som et naturligt hudmiddel. Duften er sød og vaniljelignende, og det er en populær duft i mange hudplejeprodukter.

Dens friske vaniljelignende duft har gjort den til en populær ingrediens i hudpleje, og dens anvendelsesmuligheder er uendelige.

Olien bruges bl.a. i naturlige dufte og hostemedicin. Denne aromatiske olie kombineres ofte med andre naturlige stoffer for at skabe en velduftende duft.

Duft profil

Tolu Balsam har en rig balsamisk aroma af kanel og vanilje sammen med smukke, bløde blomsterfacetter.

Base note, fantastisk fikserende

Hudpleje

Balsam of Tolu giver en bred vifte af beroligende og støttende fordele til både topiske og aromaterapeutiske anvendelser.

Som ingrediens i hudplejeprodukter kan Tolu Resin have en beroligende og lindrende effekt på huden og hjælpe med at afhjælpe hudproblemer som tør, revnet hud, og den kan hjælpe med at holde mindre sår og skrammer rene.

Olien er mild nok til alle hudtyper, også fedtet, følsom og moden hud.

Information

Denne olie er ikke dyrket, men fundet i den frie natur
Den kan derfor ikke certificeres som økologisk


100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret

Dele af planten brugt
Harpiks

Oprindelse
Colombia

Latinske navne
Myroxylon balsamum

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 5 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Benzyl cinnamate
Benzyl alcohol
Eugenol
Isoeugenol
Cinnamyl alcohol

Referencer & dokumenter

CAS Number: 9000-64-0
FEMA Number: 3069
EINECS Number: 232-550-4
INCI Name: Myroxylon Balsamum (Balsam Tolu) Resin Oil

Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top