,

Thuja / Cedar olie

40,00 kr.200,00 kr.

Thuja æterisk olie, også kendt som Thuja, er dampdestilleret fra de friske grønne blade og grene fra nåletræet Thuja occidentalis, der er hjemmehørende i den nordøstlige del af USA og den sydøstlige del af Canada, hvor det vokser naturligt i fugtig skov og nær klipper. Cedar Leaf (Thuja)-oliens profil er skarp, frisk, kamferagtig, træagtig og grøn.

Thuja occidentalis, også kendt som Arbor vitae og Northern White Cedar, er kun et lille eller mellemstort træ, der kan blive op til 15 m højt, og det betragtes som en gave til menneskeheden på grund af dets utallige anvendelsesmuligheder, bl.a. til håndværk, byggeri og medicin. Cedertræets grene høstes fra maj til november til destillation af æterisk olie.

Magiske virkninger

Cedertræ kan tiltrække kærlighed og bruges bedst, når det brændes eller lægges i poser og amuletter.

Røgen fra cedertræ er rensende og siges også at hjælpe mod mareridt.

Cedertræ hængt op i hjemmet bruges til at beskytte det mod alt ondt.

Ved hellige ceremonier ofrer man cedertræ til den hellige ild, brænder det under bønner og bruger det til at rense indeluften og lave cedertræsbade, når det koges.

I røgelse brændes den for at rense og beskytte, og dens magi påkaldes ofte i healingkredse og ritualer.

Cedertræ bruges også til renselse og beskyttelse, når man spåer eller drømmer.

Cedertræ virker også balancerende og fokuserende, idet dets energi både giver jordforbindelse og opløftelse.

Traditionel brug

Den kan bruges til luftvejsproblemer som bronkitis, astma og katar. I aromaterapeutisk hudpleje bruges den til fedtet hud, akne, skæl, dermatitis og eksem.

Den bruges også til stressrelaterede problemer, især når disse skyldes manglende selvtillid og nervøse spændinger.

Denne æteriske olie er også effektiv til at afvise en række insekter, herunder myg, kakerlakker, sølvfisk og myrer.

Duft profil

Duften er kamferagtig, frisk, grøn og urteagtig.

Mellem note

Hudpleje

Cedar Leaf Essential Oil har stærke antibakterielle og sammentrækkende egenskaber, der kan være nyttige i kampen mod en række kroniske hudlidelser, herunder akne, psoriasis og eksem.

Den kan hjælpe med at revitalisere kedelig, overbelastet hud ved at fremme en sund mikrobiel balance. Thuja bruges også for sine fremragende slimløsende egenskaber, der gør den til et godt valg til at lindre overbelastning og lette vejrtrækningen.

Information

Denne olie er ikke dyrket, men fundet i den frie natur
Den kan derfor ikke certificeres som økologisk


100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret

Dele af planten brugt
Kviste og grene

Oprindelse
Canada

Latinske navne
Thuja occidentalis

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 1 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestofferLinalool

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8007-20-3 ; 90131-58-1
FEMA Number: 2267
EINECS Number: 290-370-1
INCI Name: Thuja Occidentalis Leaf Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top