,

Spikenard olie økologisk

45,00 kr.550,00 kr.

En hellig helbredende urt fra gammel tid – Spikenard blev betragtet som værdifuld selv i bibelsk tid, da Maria Magdalene brugte den til at salve Jesu fødder ved den sidste nadver. Ikke underligt, at den var kostbar, når den kom hele vejen fra foden af Himalaya, som i bibelsk tid lige så godt kunne have ligget et sted nær porten til Edens Have.

Det hinduistiske navn “Jatamansi” betyder “hårlås” og hentyder til den behårede jordstængel, som er kilden til den æteriske olie. Spikenard er medlem af baldrianfamilien, og i ayurveda bruges den på samme måde som baldrian i vestlig urtemedicin.

I hele Asien er spikenard højt værdsat som ingrediens i røgelse. I Vesten er den stadig omgærdet af mystik og lige så kostbar, som den var i bibelsk tid, men ikke på grund af dens fjerne oprindelse. Desværre hænger dens dyrebarhed i dag sammen med dens sjældenhed, som skyldes, at den bliver overhøstet i naturen. Heldigvis er nogle dyrkede kilder ved at blive tilgængelige, så måske har denne gamle hellige urt en chance for at overleve i naturen.

Magiske virkninger

Spikenard er en klassisk salveolie. Den giver beskyttelse og renselse til rituelt arbejde.

Den er især nyttig til ånderejser til den anden verden og kan hjælpe dem, der er i gang med dette sidste overgangsritual.

Den kan også bruges til drømmearbejde og astrale rejser.

Som amulet kan den tiltrække held og hjælpe med at holde sine løfter.

Den er meget jordbunden.

Traditionel brug

I aromaterapi bruges denne olie mest for sin virkning på nervesystemet. Den beroliger og centrerer en person, der er kommet ud af balance, og er nyttig ved stressrelaterede tilstande, migræne og søvnløshed. I aromaterapeutisk hudpleje bruges den til allergier, ældet hud og rynker.

Duft profil

Spikenard dufter dybt jordagtigt, træagtigt og moskusagtigt.

Basisnote, fremragende fikseringsmiddel

Hudpleje

Spikenard (Jatamansi) bruges ofte i parfumer og afslappende massageolier på grund af dens træagtige, mugne duft.

Spikenard er en smuk olie at bruge, når man ønsker at reducere uønskede muskelspasmer.

Denne æteriske olie er også meget efterspurgt, når man ønsker at håndtere mindre smerter og betændelse, da den er utroligt beroligende og trøstende.

Tilsæt Jatamansi til en hudplejecreme eller -lotion for at forbedre teinten på kedelig, tør eller fedtet hud.

Den har foryngende egenskaber, der stimulerer vævsregenerering, hvilket gør den nyttig til at forebygge for tidlig ældning af huden, udviske strækmærker og berolige rød, irriteret hud.

Information


Økologisk
100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet
Fundet i den frie natur

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret

Dele af planten brugt
Jordstængler/rodknolde

Oprindelse
Nepal

Latinske navne
Nardostachys jatamansi

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder ingen af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8022-22-8 ; 90064-28-1
EINECS Number: 290-089-4
INCI Name Nardostachys Jatamansi (Spikenard) Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top