,

Sortkommen olie / Nigellafrøolie økologisk

340,00 kr.2.100,00 kr.

Sort spidskommenolie, også kaldet Kalonji eller Nigella Frø er koldpresset af frøene fra den blomstrende Nigella sativa, en lægeplante, der stammer fra det sydvestlige Asien og Middelhavsområdet.

Frøene har været brugt i mange århundreder til behandling af mange sygdomme hos mennesker og blev endda fundet i den egyptiske farao Tutankhamons grav.

Magiske virkninger

På arabisk kaldes frøene "Habbah Sawda" og "Habbat el Baraka", hvilket betyder "velsignelsens frø".

Nigella omtales som et af de ældste og stærkeste gamle midler i den profetiske medicin og er blevet brugt i traditionelle helbredelsesritualer siden 1400-tallet.

Sammen med Nigella under rituelle ceremonier var der honning, urter og helbredende bønner fra Koranen.

Man mente, at denne proces øgede frøenes befriende og helbredende evner.

Profeten Muhammed omtalte også sort spidskommen som "medicinen, der helbreder alle sygdomme undtagen døden".

Traditionel brug

Frøene fra Nigella sativa Linn. (Ranunculaceae), almindeligvis kendt som sortkommen frø eller sort spidskommen, bruges i folkemedicin (urtemedicin) over hele verden til behandling og forebyggelse af en række sygdomme og tilstande, der omfatter astma, diarré og dyslipidæmi.

Det har vist sig, at en stor del af frøenes biologiske aktivitet skyldes thymoquinon, som er hovedbestanddelen i den æteriske olie. De farmakologiske virkninger af rå ekstrakter af frøene (og nogle af de aktive bestanddele, f.eks. flygtig olie og thymoquinon), der er blevet rapporteret, omfatter beskyttelse mod nefrotoksicitet og hepatotoksicitet fremkaldt af enten sygdom eller kemikalier. Frøene/olien har antiinflammatorisk, analgetisk, antipyretisk, antimikrobiel og anti-neoplastisk aktivitet. Frøene/olien sænker blodtrykket og øger respirationen.

Duft profil

Efter ældning har nigellafrøolien en behagelig frugtagtig og træagtig moskusduft, som ambrettefrøolie, cognac og vilde jordbær.

Hudpleje

Sortfrøolie er især rig på Thymoquinon, som har en kraftig antioxidant og antiinflammatorisk virkning.

På grund af de antimikrobielle og antiinflammatoriske virkninger hjælper sort frøolie med at behandle hudsygdomme, herunder akne, eksem, generel tør hud og psoriasis. Kalonjiolie er også rig på vitaminer, aminosyrer og essentielle fedtsyrer, som hjælper huden med at holde på fugten, bevare elasticiteten og bekæmpe de skadelige frie radikaler, der forårsager aldring.

Sort frøolie med mange essentielle næringsstoffer hjælper med at forbedre både hovedbundens og hårets sundhed, hvilket fører til en reduktion af brud, oxidative skader og betændelse i hovedbunden og huden, reducerer irritation og hjælper med at bekæmpe geoaggressorer. Sort spidskommenolie giver også fugt og fylde og forynger skøre, livløse lokker. Denne styrkende og beskyttende fordel hjælper med at afværge UV-skader og luftforurenende stoffer, der kan skade håret yderligere.

Information


Økologisk
100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Koldpresset

Dele af planten brugt
Frø

Oprindelse
Indien

Latinske navne
Nigella sativa

Sikkerhed

Aldrig indtag æteriske olier internt

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder ingen af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Referencer & dokumenter

CAS Number: 90064-32-7
EINECS Number: 290-094-1
INCI Name: Nigella sativa (Black Cumin) Seed Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

FEDTSYREPROFIL

FEDTSYRE
SPECIFIKATIONER (%)
Palmitinsyre C16:0
10.00 - 15.00
Palmitoleinsyre C16:1 (n-7)
0.10 - 0.50
Stearinsyre C18:0
2.00 - 4.00
Oliesyre C18:1 (n-9)
17.00 - 26.00
Linolsyre C18:2 (n-6)
52.00 - 67.00
Alfa-linolensyre C18:3 (n-3)
Maksimum 3,00
Eicosadiensyre C20:2 (n-6)
Maksimum 3,00
Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top