,

Sød appelsin olie økologisk

40,00 kr.150,00 kr.

Appelsiner er det feminine modstykke til citroner. Deres solrige aroma spreder en varm glød. Appelsin er den mest populære smag i fødevareindustrien og ligeledes en af de mest populære dufte i aromaterapi. Den er især populær blandt begyndere, da den er ukompliceret og tilgængelig for alle.

Appelsin løfter energien og spreder strålende glæde. Det er en fremragende rumaroma. Den spreder en duft af imødekommende glæde i hjemmet og kan også gøre meget for at harmonisere atmosfæren på enhver arbejdsplads, så arbejdet synes at flyde let og forbedre forholdet mellem kolleger.

Børn elsker også denne glade duft, og mødre bør udnytte den til deres fordel. Især i de dystre vintermåneder kan duften af appelsinolie, måske blandet med et krydderi som kanel, fjerne den triste vinterdepression og erstatte den med en følelse af hyggelig varme. Søde appelsiner ankom sent til Europa fra Kina. Nogle kilder mener, at de kom med italienske handelsmænd i det 16. århundrede. I Kina blev appelsiner brugt som mad og medicin og betragtet som et symbol på fred, lykke og velstand.

Magiske virkninger

Orange kan bruges i amuletter og talismaner for fred og lykke.

Den forviser negative tankeformer, jalousi og usikkerhed.

Den kan også bruges i besværgelser til at harmonisere forhold og kan hjælpe med at bearbejde sårede følelser og nag.

Orange åbner hjertechakraet og fjerner stagnerede energier, latent frygt og mistillid.

Den kan stimulere den kreative ånd og tiltrække held og lykke.

Traditionel brug

Appelsin er en af de bedste olier til at fjerne sløvhed, træthed, depression og tristhed. Den løfter ånden og kan inspirere til kreativitet, glæde og fred. I aromaterapeutisk hudpleje kan den bruges til alle hudtyper, men den er især god til tør og følsom hud.

Den kan fugte og opfriske kedelig hud og hjælpe med at tone og opstramme ældet hud. Den er god til at skabe åbning i luftvejene og kan bruges til at stimulere blodcirkulationen og bekæmpe cellulitter. Den hjælper med at fjerne blokeringer, f.eks. i lymfesystemet, samt tilstoppethed i hovedet eller blokeringer i fordøjelsessystemet. Den "bevæger chi", som kineserne ville sige.

Duft profil

En frisk, varm, frugtagtig, 'orange' duft

Top note

Hudpleje

Sød æterisk appelsinolie bruges ofte til at reducere mindre smerter og betændelse samt til at reducere tilstedeværelsen af uønskede bakterier.

På grund af sine fremragende antiinflammatoriske, antioxidative og antibakterielle egenskaber er sød appelsinolie generelt en fremragende hudtonic og en uundværlig ingrediens i hudplejeprodukter beregnet til fedtet hud.

Dens klarende egenskaber kan være gavnlige til at mindske akne. I hjemmeplejen kan sød appelsinolie også fungere som et hemmeligt våben i køkkenet mod genstridige fedtpletter.

Information


Økologisk
100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Koldpresset

Dele af planten brugt
Skræller

Oprindelse
Italien

Latinske navne
Citrus x sinensis

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 4 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Limonene
Linalool
Geraniol
Citral

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8008-57-9 ; 8028-48-6
FEMA Number: 2825
EINECS Number: 232-433-8
Name: Citrus sinensis (Sweet Orange) Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top