,

Sandeltræ olie økologisk

75,00 kr.1.050,00 kr.

Der findes mange forskellige arter af sandeltræ, som vokser som delvist parasitiske tropiske træer. Den mest populære og kommercielt mest efterspurgte art er Mysore Sandalwood (Santalum album). Desværre har dens popularitet medført dens egen undergang: På grund af den store efterspørgsel både i Indien og i stigende grad i hele verden er denne art blevet truet.

Det er det hårde træ, der producerer de højt værdsatte duftende komponenter, men sandeltræ er et langsomt voksende træ, så det tager mange år at modne tilstrækkeligt, før det hårde træ er blevet rigt på æteriske olier. I Indien er gamle træer blevet ekstremt sjældne, hvilket har fået regeringen til at indføre strenge eksportkvoter for den æteriske olie – hvilket igen har givet anledning til en blomstrende sortbørsøkonomi, komplet med bandekrig og voldelig kriminalitet.

For de indiske sandeltræer så situationen dyster ud indtil for nylig, da Australien pludselig huskede, at de også havde en art af sandeltræ, som tidligere var blevet brugt medicinsk. Faktisk er den stadig “officiel” i den australske farmakopé. Grunden til, at det var gået i glemmebogen, var, at antibiotika havde erstattet brugen af det i mange tilfælde, hvor man tidligere havde behandlet med australsk sandeltræsolie.

Det eneste andet marked ville have været parfumeindustrien, men her var indisk sandeltræ suverænt, og australsk sandeltræ kunne ikke hamle op med det. Australsk sandeltræsolie indeholder mindre santalol, som er markøren for sandeltræsolie af høj kvalitet, og derfor har den altid været anset for at være ringere. Men nu har tingene ændret sig. Indisk sandeltræ er blevet en mangelvare og dyrt og kan endda uddø, hvis ikke det glubske duftmarked er villigt til at finde levedygtige alternativer.

Australsk sandeltræ er det oplagte valg, selv om duften er lidt hårdere og mere harpiksagtig end indisk sandeltræ. Ifølge mange læger, der brugte det, før antibiotika blev tilgængeligt, siges australsk sandeltræ at være lige så godt som indisk sandeltræsolie til terapeutiske formål.

Agronomer udfører i øjeblikket forskning og eksperimenter for at finde en måde at øge produktionen af hårdttræ på gennem selektiv avl og andre moderne metoder, hvilket igen vil øge udbyttet af santalol-komponenten i australsk sandeltræ. Med tiden kan australsk sandeltræ ikke bare matche indisk sandeltræ med hensyn til terapeutisk værdi, men måske også konkurrere med dets duft. Situationen ser endelig lovende ud for både de truede sandeltræer, som takket være australsk sandeltræ kan få en chance for at regenerere, og for parfumører og fans af æteriske olier over hele verden.

Magiske virkninger

Australsk sandeltræ kan bruges som indisk sandeltræ til meditation og charka-balancering, men dets energi er lidt mindre raffineret, og det virker derfor mere på de lavere charkaer.

Det kan bruges som afrodisiakum og til tantraolieblandinger. Den er beskyttende og afværger onde indflydelser og negativitet.

Den kan bruges til jordforbindelse og centrering.

Duften centrerer hjertet, øger koncentrationen og åbner de højere centre for intuition.

Traditionel brug

I aromaterapi bruges sandeltræ mest for sin følelsesmæssigt afbalancerende effekt. Det er nyttigt til behandling af psykologiske problemer som egoisme, arrogance, stressrelaterede problemer, impotens og frigiditet.

Som middel bruges den til infektioner i urinvejene og luftvejssygdomme som ondt i halsen og bronkitis. I aromaterapeutisk hudpleje kan den bruges i afbalancerende lotions, især natcremer, der kan være nyttige til både tør og fedtet hud.

Sandeltræ betragtes som meget sattvic, hvilket betyder, at det fremmer et godt helbred, ro, klarhed og er meget sikkert at bruge. Sandeltræ er værdsat for sin rolige, nærende og tilfredsstillende duft, og den "guddommelige olie" har været en vigtig del af ritualer og meditation fra oldtiden og frem til i dag.

Duft profil

En træagtig, aromatisk, vedholdende og lidt harpiksagtig duft, ikke så sød og raffineret som indisk sandeltræ.

Basisnote, fremragende fikseringsmiddel

Hudpleje

Australsk sandeltræsolie er et passende valg til at forbedre sundhed og skønhed for alle hudtyper, og den er især nyttig til at lindre akne og reducere hudpletter.

Sandeltræsolie er også et antiinflammatorisk middel, der kan lindre mild inflammation som insektbid, kontaktirritationer eller andre hudsygdomme. Sandeltræsolie er blandt de allerbedste olier at bruge dagligt som en helende parfume.

Sandeltræ kan også bruges til at lette uønskede muskelspasmer, hjælpe med mindre smerter og betændelsesbehandling samt reducere tilstedeværelsen af uønsket bakterie-, svampe- og virusaktivitet.

Information


Økologisk
100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret

Dele af planten brugt
Kernetræ

Oprindelse
Australien

Latinske navne
Santalum spicatum

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 1 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Farnesol

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8024-35-9 ; 92875-02-0
FEMA Number: 3005
EINECS Number: 296-618-5
Product Code: Fusanus Spicatus Wood Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top