,

Pink grapefrugt olie økologisk

40,00 kr.170,00 kr.

Grapefrugt er en relativt moderne frugt, et hybridiseret afkom, der er resultatet af en ulovlig affære mellem et pumelo og et appelsintræ.

Den blev første gang beskrevet af Griffith Hughes i 1750, som kaldte den “Barbados’ forbudte frugt”. Det er således en ægte afgrøde fra den nye verden.

Dyrkningen af den spredte sig hurtigt nordpå til de varme områder i USA. Træerne er halvhårdføre, og selvom de dør ved hård frost, kommer de sig senere på mirakuløs vis og springer ud igen uden synlige skader. Sådanne “genfødte” træer er endda i stand til at bære frugt igen.

Berømmelsen som det nordligste frugtbærende grapefrugttræ går til ‘Aunt Queeny’, som blev dyrket fra frø og overlever – året rundt – udenfor på et beskyttet sted i Chelsea Physicke’s Garden i London.

Grapefrugt er primært værdsat som en frugt, der er meget rig på C-vitamin og siges at have kræftbeskyttende egenskaber. Den sænker også blodsukkeret, og den markedsføres ofte som et slankemiddel. Frøekstraktet er stærkt anti-biotisk og anti-svampe og er blevet det førende naturlige konserveringsmiddel. Grapefrugter kan have interaktioner med syntetisk medicin. Den æteriske olie udvindes ved koldpresning af skallen. Grapefrugtolie har fotosensibiliserende egenskaber.

Magiske virkninger

Som "nykommer" har grapefrugtolie ikke en lang historie inden for magisk aromaterapi, hvilket ikke betyder, at den ikke er potent.

Tværtimod kan grapefrugt bruges som andre citrusfrugter, men vil give endnu mere "punch". Den er energigivende og rensende og kan bruges til rituel udrensning og healing.

Den vækker sanserne og fremmer mental klarhed. Den signalerer indre styrke og modstandsdygtighed i modgang og er en passende olie til indvielsesritualer for at hjælpe med at forny sjælen.

Traditionel brug

Grapefrugtolie bruges primært for sin effekt på cellulitter og væskeophobninger.

Den er også værdsat i aromaterapeutiske hudplejeprodukter for sine hudtonende og rensende egenskaber, som er særligt nyttige ved fedtet eller overbelastet hud og akne. Det er også en fantastisk olie til at løfte ånden og støtte ved stressrelaterede tilstande, træthed, depression og nervøs udmattelse.

Duft profil

En frisk, citrusagtig, let bitteraromatisk og slagkraftig duft.

Top note

Hudpleje

Ud over at være en usædvanlig forfriskende rensende olie, er grapefrugtolie kendt for sit brede spektrum af opløftende virkninger på krop og sind.

Æterisk grapefrugtolie er nyttig til at lindre mindre smerter og betændelsestilstande, til at opbygge immunforsvaret, som lymfestimulerende middel og som tonikum til at fremme en sund hud. Ligesom andre sammentrækkende citrusolier menes grapefrugtolie at gøre huden glat og smidig og forskønne den.

Information


Økologisk
100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Koldpresset

Dele af planten brugt
Skræller

Oprindelse
Syd afrika

Latinske navne
Citrus x paradisi

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 4 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Limonene
Linalool
Geraniol
Citral

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8016-20-4 ; 90045-43-5
FEMA Number: 2530
EINECS Number: 289-904-6
INCI Name: Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top