,

Palo santo olie

45,00 kr.490,00 kr.

Palo Santo, det hellige træ, er en slægtning til røgelse og myrra i den nye verden. Den hører hjemme i de sæsonbetonede tørre skove, der findes mellem Yucatan-halvøen og kystområderne i Ecuador, Venezuela og Peru. Ligesom sine levantinske fætre er Palo Santo en rig kilde til æteriske olier. Det duftende træ er blevet brugt som røgelse og medicin siden før kolonitiden.

Træet indsamles fra døde træer, og indsamlingen er reguleret af regeringen for at sikre bæredygtig høst. Både træet og frugten bliver dampdestilleret for at producere æteriske olier med forskellige egenskaber.

Træet modner med tiden efter træets død og udvikler en kemi, der giver en meget kraftig olie – det er fra træ i denne tilstand, at denne olie er blevet destilleret. Harpiksen drives ind i kerneveddet, når træet dør og modnes, og udvikler sin unikke og kraftfulde kemi.

Magiske virkninger

Nomen est omen - navnet på dette træ afslører dets indre karakter. Ikke underligt, at det altid er blevet brugt i ceremonier og ritualer.

Traditionelt er træet blevet brændt som røgelse. Den æteriske olie, som tilsættes vand, kan bruges som sprinkler til at rense det ceremonielle rum eller rense rituelle redskaber.

Det er en kraftfuld ingrediens i magisk parfumeri og især nyttig i blandinger, der markerer overgange eller overgangsritualer.

Traditionel brug

Palo Santo har smertestillende egenskaber, der er blevet brugt til at behandle gigtsmerter og mavesmerter.

I Amazonas bruges den også som et insektmiddel. Palo Santo har en unik opløftende, beroligende og afslappende duft, der er velegnet til at fjerne angst og stress.

I overgangstider eller i situationer, der kræver fleksibel tilpasning, kan den tilbyde både jordforbindelse og opløftende kvaliteter, der hjælper med at mobilisere mestringsressourcer.

Duft profil

Den dampdestillerede olie har en mellem- eller "hjertenote"-duft. Den er varm, balsamisk og træagtig, men også opløftende og forfriskende. Duften er unikt trøstende.

Mellem note

Hudpleje

Palo Santo anses for at have vigtige, komplekse terapeutiske aktiviteter, herunder anti-angst, anti-inflammatoriske og anti-cancer effekter.

Det er en smuk æterisk olie at inkludere i formuleringer, der er beregnet til at understøtte meditation og refleksion. Ud over den populære brug til ceremonier og meditation er Palo Santo også fremragende til at fremme en sund lungefunktion, især ved mindre hoste, overbelastning eller astma.

Denne æteriske olie anbefales også for sine hudplejende egenskaber og for at hjælpe med at lette uønskede muskelspasmer.

Information

Denne olie er ikke dyrket, men fundet i den frie natur
Den kan derfor ikke certificeres som økologisk


100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret

Dele af planten brugt
Hjertetræ

Oprindelse
Ecuador

Latinske navne
Bursera graveolens

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 1 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Limonene

Referencer & dokumenter

CAS Number: 959130-05-3
INCI Name: Bursera Graveolens (Palo Santo) Wood Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top