,

Osmanthus absolut olie

75,00 kr.1.110,00 kr.

Osmanthus er et lille, meget aromatisk prydtræ af syrenfamilien. Det hører hjemme i Kina og Japan, hvor det ofte plantes som gadetræ.

I sensommeren eller det tidlige efterår står blomsterne i tætte klaser, og deres ubeskrivelige duft af modne abrikoser og ferskner parfumerer gaderne.

Magiske virkninger

Osmanthus er forbundet med månen og siges at have magiske selvhelbredende kræfter. Den kan indarbejdes i en amulet til regenerering og genopretning, når energien er lav eller udtømt.

I magisk parfumeri kan den bruges i blandinger til at bekæmpe virkningerne af udbrændthed, stress og angst.

Traditionel brug

I Kina bruges osmanthusblomster til at give smag til grøn og sort te, og til at lave en sirup eller marmelade, der giver smag til dumplings, desserter og kager. Medicinsk bruges osmanthusblomster i kinesisk medicin til at behandle en uregelmæssig menstruationscyklus.

Osmanthus er meget brugt i parfumeriet og indgår i mange førsteklasses blandinger. Selv om den siges at løfte humøret og reducere stress og angst, bruges den normalt ikke i aromaterapi.

Duft profil

Duften af den æteriske olie er mere kompleks end duften af de friske blomster. Den er intenst sød, frugtagtig og blomsteragtig, men der er også en mere jordagtig, læderagtig note. Det er ikke en nem olie at bruge, da den let drukner.

Mellem til basenote

Hudpleje

Duften af Osmanthus Absolute er meget beroligende, trøstende, opløftende og inspirerer til følelser af lykke og glæde, hvilket gør den til et populært valg til meditation, yoga og spirituelt arbejde.

Osmanthus Absolute er en fremragende tilføjelse til hudplejeprodukter for at hjælpe med at nære og blødgøre huden. Olien har også sammentrækkende, antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber, der kan hjælpe med at behandle aktuelle hudlidelser som eksem og rosacea.

Følelsesmæssigt og energimæssigt er Osmanthus Absolute rensende og opløftende. Denne æteriske olie fremmer positiv energi og kan hjælpe med at reducere spændinger og situationsbestemt depression.

Information

Denne olie er ikke dyrket, men fundet i den frie natur
Den kan derfor ikke certificeres som økologisk


100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Organisk ekstration (Hexan fri)

Dele af planten brugt
Blomster

Oprindelse
Kina

Latinske navne
Osmanthus fragrans

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 10 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Benzyl alcohol
Benzyl salicylate
Citral
Citronellol
Coumarin
Eugenol
Geraniol
Isoeugenol
Limonene
Linalool

Referencer & dokumenter

CAS Number: 68917-05-5 ; 92347-21-2
EINECS Number: 296-209-1


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top