,

Orris absolute olie

75,00 kr.1.010,00 kr.

Orrisplanter [familie: Iridaceae] er hjemmehørende i Sydeuropa og blev naturaliseret i Iran og det nordlige Indien. I duft- og smagsindustrien forarbejdes orrisekstrakter fra rødderne, også kaldet jordstængler, af de tre europæiske irisarter: Iris germanica, Iris florentina og Iris pallida, der tilsammen er kendt som orrisrødder. Rhizomernes modning driver udviklingen af ironer, som karakteriserer de pulveragtige noter af orris. Jo højere indholdet af irones er, jo kraftigere bliver de pudrede noter.

Når roden af planten (kaldet ‘Orris’) er frisk, har den en jordagtig lugt, men efter to års tørring kommer lugten af viol frem, og jo længere vi venter, jo stærkere bliver den. Destillation af rødderne giver en æterisk olie, der bliver fast ved stuetemperatur. Dette kaldes “Orris Butter” eller “Orris Concrete”. Orris Absolute opnås ved en yderligere rensningsproces for at få en ren koncentreret Irone.

Magiske virkninger

Roden til ordet "Iris" er afledt af et græsk ord, der betyder "regnbue og budbringer". Den græske gudinde Iris siges at have vist sig i form af en regnbue, der overbragte guddommelige budskaber fra guderne til de dødelige.

Traditionel brug

Brugen af denne tørrede rod blev registreret i det gamle Egypten, Grækenland og Rom.

Slægten er enorm og består af omkring 300 arter af stauder. De fleste arter dyrkes nu for deres medicinske og parfumerende egenskaber.

I den græske mytologi ledsager Iris, regnbuens gudinde og gudernes budbringer, de døende på vejen til "den evige freds land". Grækerne brugte duften af iris til at gøre rejsen til den næste verden lettere.

Duft profil

Den har en træagtig, fedtet olieagtig, men tydelig violagtig duft: sød blomsteragtig, varm og vedholdende med en frugtagtig undertone.

Basisnote, fremragende fikseringsmiddel

Hudpleje

Orris Absolute er pulveragtig, blomsteragtig, grøn-træagtig og minder om violblomst. Den kan bruges i parfumer til at opbygge violnoter i parfumer og i smagsstoffer, især i noter af røde frugter som hindbær.

Orris er også antiinflammatorisk, antibakteriel og antiseptisk; nyttig til behandling, lindring og heling af sår og irriterede hudtilstande. Den anbefales stærkt til brug i mange kosmetik- og hudplejeprodukter som bodylotion, cremer, shampoo og balsam.

Information

Dyrket efter økologiske forskrifter (ikke certificeret)

100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Organisk ekstration (Hexan fri)

Dele af planten brugt
Rødder (jordstængler)

Oprindelse
Morocco

Latinske navne
Iris florentina

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 2 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Limonene
Linalool

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8002-73-1 ; 90045-89-9
FEMA Number: 2830
EINECS Number: 289-954-9


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top