,

Myrra olie økologisk

45,00 kr.480,00 kr.

Myrra er indbegrebet af modgang og smerte. Den vokser på de mest øde steder nær Det Røde Hav og bærer sine harpiksholdige tårer fra sorgens sår.

Myten om Myrrha er en trist historie om incest og skyld. Den stakkels pige var forelsket i sin far, kong Cynyras af Cypern, og forførte ham, mens hendes mor og alle gifte kvinder var væk under Ceres-festen. Den tredje nat var kongen nysgerrig efter at vide, hvem hans elskerinde var, og lyste hende i ansigtet. Chokeret og fornærmet greb han efter sværdet for at dræbe hende, men hun løb væk. Gravid og ulykkelig helt ind i sjælen vandrede hun rundt på jorden, så længe graviditeten varede. Men før hun fødte, bad hun guderne om at forvandle hende til et træ, så hun hverken ville fornærme de levende eller de døde. Hendes ønske blev opfyldt, og hun blev forvandlet til et myrratræ.
Hendes tårer af sorg og fortrydelse flyder stadig. På trods af denne triste historie var myrra højt æret som røgelse og medicin i hele den antikke verden.

Den nævnes altid for sin evne til at fremkalde menstruation og uddrive gammelt blod og livmoderens frugt, så måske er denne myte et skjult hint om brugen af myrra til at uddrive frugten af umoralske forbindelser. I Egypten var myrra forbundet med kulten af de døde og var en vigtig ingrediens i balsameringsblandingen. Den blev også brugt som offergave til guderne. I det gamle Egypten indgik den i Kyphi-røgelse og i balsameringslotion. Både i oldtiden og i moderne tid spiller myrra en rolle i helbredelses- og skønhedspræparater.

Magiske virkninger

Myrra betragtes traditionelt som en af de mest hellige planter og bruges til renselse og fordrivelse af skadelige, negative energier.

Den beskytter især de dødes sjæle på deres rejse til den anden verden. Myrra kan bruges til begravelsesritualer og kan hjælpe med at overvinde sorg og tab.

Den kan bruges til jordforbindelse og til at forbinde sig med sin indre kilde i krisetider.

Traditionel brug

Det var en ingrediens i røgelse, som de gamle egyptere brugte til religiøse ceremonier og desinfektion, det var også en ingrediens i den berømte egyptiske parfume "kyphi", og det var en vigtig ingrediens i balsamering.

Den havde ry for at reducere rynker og bevare en ungdommelig teint. Egyptiske kvinder brugte myrra i deres ansigtspleje (den har en let kølende effekt på huden og er derfor særlig nyttig i et varmt og tørt klima).

Myrraens betydningsfulde historie går tusinder af år tilbage og viser, at den i vid udstrækning blev brugt i helbredende præparater, parfume, røgelse og rituelle ceremonier. Myrraens terapeutiske egenskaber nævnes ofte i det gamle og det nye testamente, i Koranen og i græske og romerske tekster.

Som beskrevet i Det Nye Testamente var myrraharpiks en af de gaver, som de vise mænd bragte til Jesusbarnet (de andre var guld og røgelse).

Duft profil

En krydret, mørk, fyldig, balsamisk, let syrlig, træagtig duft.


Basisnote, fikseringsmiddel

Hudpleje

Commiphora-harpikser indeholder en usædvanlig bred vifte af molekyler, fra de mest flygtige aromatiske monoterpener til de tungere sesquiterpenforbindelser - bestanddele, der har værdifulde terapeutiske og hudplejende egenskaber, som stadig bruges i vid udstrækning i ayurvedisk og traditionel kinesisk medicin i dag.

Æterisk myrraolie er også fantastisk til at hjælpe på problemer med moden hud som rødme og til at mindske rynker og ar, når den tilsættes en bæreolie eller lotion. Sammen med sine dybt hudhelende egenskaber er myrraolie også nyttig til at håndtere mindre smerter og betændelse samt hjælpe med at fremme sund lungeaktivitet.

I en oral blanding kan en myrra-gurgle eller mundskylning hjælpe med at støtte tandkødets sundhed. Denne æteriske olie kan også hjælpe med at afbøde effekten af en smertefuld menstruationscyklus ved at understøtte livmoderens generelle sundhed. Myrra æterisk olie styrker immunforsvaret og har en generel gavnlig effekt på fordøjelsessystemet.

Information


Økologisk
100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet
Fundet i den frie natur

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret

Dele af planten brugt
Harpiks (Gummi)

Oprindelse
Somalia

Latinske navne
Commiphora myrrha

Sikkerhed

Det er et meget stærkt livmoderstimulerende middel og skal undgås under graviditet. Anvendes med forsigtighed.

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder ingen af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8016-37-3 ; 84929-26-0
FEMA Number: 2766
EINECS Number: 284-510-0
INCI Name: Commiphora Myrrha (Myrrh) Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top