,

Muskatnød olie økologisk

40,00 kr.190,00 kr.

Muskatnød olie er dampdestilleret fra de rige, brune, soltørrede kerner fra de høje Myristica fragrans-træer, også kaldet østindiske muskatnøddetræer, der vokser vildt i de tropiske skove i Indien.

Vores æteriske olie af muskatnød har en krydret aromatisk godhed med sin lette, meget friske, varme, sødt krydrede, meget aromatiske aroma. Den leder tankerne hen på alle de mange anvendelser, især gourmet, af muskatnøddens revne eller pulveriserede version, der har været højt værdsat lige siden de gamle civilisationer i Indien og Egypten.

Magiske virkninger

Spirituelt hjælper Muskat æterisk olie med at genskabe forbindelsen til de højere riger, når man har fået mange slag i livet og er deprimeret.

Den bringer drømme, håb og bønner til deres plads i den åndelige forundring. Det er også en af engleduftene.

Muskat æterisk olie bringer drømmene fra englerigerne ind i den bevidste tanke. Den hjælper med fysisk omsorgssvigt og med langsomt at rydde op i ting, vi ikke længere har brug for.

Traditionel brug

Muskatnød er hjemmehørende på Molukkerne (historisk kendt som "krydderiøerne") og dyrkes generelt i områderne omkring Indonesien.

Muskatnød har været brugt som kulinariske krydderier i alle verdenshjørner i mange århundreder. Det blev først registreret på sanskrit som Jaiphal og menes at være bragt til Europa af arabiske handelsmænd.

Duft profil

Den har en krydret aromatisk godhed i esserne med sin lette, meget friske, varme, sød-krydrede, meget aromatiske aroma.

Top til mellem note

Hudpleje

Ligesom mange af krydderi- og urteolierne er muskatolie meget nyttig til lejlighedsvis dårlig mave og træg fordøjelse. Ud over at støtte en sund fordøjelse kan æterisk muskatnødolie også være en fantastisk støtte, når man ønsker at håndtere mindre smerter og betændelse samt hjælpe med at lette uønskede muskelspasmer.

I en massageblanding virker muskatnød mildt varmende, og det, kombineret med dens antiinflammatoriske egenskaber, gør den nyttig til behandling af ømme led og muskler. Denne æteriske olie er også nyttig, når man ønsker at reducere tilstedeværelsen af uvelkomne bakterier og svamp. Den virker også beroligende på huden og giver en glat, ungdommelig teint - og fremmer følelsesmæssig balance og velvære, når den bruges aromatisk.

Information


Økologisk
100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret

Dele af planten brugt
Kerner

Oprindelse
Indien

Latinske navne
Myristica fragrans

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 6 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Linalool
Limonene
Isoeugenol
Geraniol
Eugenol
Citronellol

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8008-45-5 ; 84082-68-8
FEMA Number: 2793
EINECS Number: 282-013-3
INCI Name: Myristica fragrans (Nutmeg) Kernel Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top