,

Marula olie

90,00 kr.380,00 kr.

Marulaolie udvindes af kernerne (nødderne) fra frugterne af de vildtvoksende Sclerocarya birrea-træer, der vokser i de mest uberørte og åbne skovområder i Afrika syd for Sahara.

Marula-olien har fået tilnavne som “ungdommens eliksir” og “den afrikanske skønhedshemmelighed” og har længe været værdsat af de sydafrikanske kvinder, som bruger den til forskellige kosmetiske formål for naturligt at blødgøre, nære og revitalisere deres hud og for at fremme hårvækst.

Magiske virkninger

Marula-træet har en dyb spirituel betydning i mange afrikanske kulturer og forbindes ofte med frugtbarhed, healing og fællesskab.

I nogle kulturer betragtes det som et helligt træ, og man mener, at det har evnen til at forbinde folk med deres forfædre og åndeverdenen. I mange afrikanske traditioner er marulatræet også forbundet med kvindelighed og moderskab.

Det menes, at kvinder, der kæmper med fertiliteten, kan øge deres chancer for at blive gravide ved at drikke en tonic lavet af barken fra Marula-træet.

Derudover forbindes træet ofte med pleje og omsorg, og det ses som et symbol på, at alt levende er forbundet med hinanden.

Marula-træet er også et vigtigt symbol på traditionel visdom og viden. I nogle kulturer mener man, at Marula-træet rummer forfædrenes ånder, og at dets grene repræsenterer de forskellige livsstier.

Derfor ses træet som en kilde til vejledning og visdom, og det bruges ofte i spådomspraksis. I det hele taget har marulatræet en særlig plads i mange afrikanske kulturer og betragtes som et stærkt symbol på spiritualitet, fællesskab og tradition.

Traditionel brug

Marulaolie er kendt for at støtte hudens sundhed, reparere hudskader forårsaget af forurenende stoffer, reducere forekomsten af rynker og pletter, lette sårheling og forhindre huden i at miste fugt.

Duft profil

Marula har en frugtagtig, blomsteragtig duft med en varm, nøddeagtig undertone.

Hudpleje

Marula olien er en let og ikke-komedogen olie med antimikrobielle egenskaber, og den er særligt mild, hvilket gør den ideel til at berolige hud med tendens til akne. Den er også effektiv til at dulme kløe, når den anvendes på beskadiget hud forårsaget af eksem, psoriasis eller tør hud.

Marulaolie indeholder en stor procentdel af enkeltumættede fedtsyrer og naturlige antioxidanter, hvilket gør den til en af de mest stabile olier, der findes. Marulaolie er den rigeste plantekilde til omega-9-fedtsyrer og beskytter hovedbunden mod skadelige bakterier og betændelse, afbalancerer hovedbundens naturlige olier uden at efterlade en fedtet rest og styrker hårstråene mod skader forårsaget af hårdt vejr.

Denne fantastiske olie er ikke kun gavnlig for hud og hår, men også for de samfund, der producerer den. Marulaolie har været en gave fra naturen, som har bidraget til økonomisk udvikling af landdistrikter og sociale forhold i afrikanske samfund, hvor den har styrket og opløftet kvinder og givet en bæredygtig indkomst til familier i stammelande.

Information

Denne olie er ikke dyrket, men fundet i den frie natur
Den kan derfor ikke certificeres som økologisk


100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Koldpresset

Dele af planten brugt
Kernen fra frugten

Oprindelse
Syd afrika

Latinske navne
Sclerocarya birrea seed oil

Sikkerhed

Aldrig indtag æteriske olier internt

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder ingen af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Referencer & dokumenter

INCI Name: Sclerocarya Birrea (Marula) Seed Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

FEDTSYREPROFIL

FEDTSYRE
SPECIFIKATIONER (%)
Palmitinsyre C16:0
9.00 - 12.00
Stearinsyre C18:0
5.00 - 8.00
Oliesyre C18:1 (n-9)
70.00 - 78.00
Linolsyre C18:2 (n-6)
4.00 - 7.00
Alfa-linolensyre C18:3 (n-3)
0.10 - 0.70
Arachidinsyre C20:0
Maksimum 1.00
Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top