,

Lavendel olie økologisk

40,00 kr.380,00 kr.

Lavendel er uden tvivl den mest anvendte æteriske olie i aromaterapi og kosmetik. Dens duft er så pæn og ren og ryddelig og beroligende og behagelig – kort sagt minder den om bedstemors linnedskab.

Lavendel bruges da også i mange husholdningsprodukter som sæbe og vaskepulver. Men bedstemor lagde sikkert en lille pose fyldt med lavendelblomster mellem sit sengetøj, som ikke bare gav det den særlige duft af blomsterfriskhed, men også holdt møl og insekter væk.

Selve navnet ‘Lavendel’ er beskrivende for disse ældgamle anvendelser, som går tilbage til romertiden. Det latinske ord “lavare”, som “lavendel” stammer fra, betyder simpelthen “at vaske”. Selvom lavendel er en middelhavsurt og hører hjemme i det tørre, varme klima i Provence, har den også længe været dyrket som en kommerciel afgrøde i Storbritannien.

I Sydeuropa blomstrer lavendel tidligt og giver travle bier en kærkommen forårsnektar. Den honning, der kommer ud af det, sælges som en kostbar delikatesse. Men i Frankrig er den dybt violetblomstrede franske lavendel (L stoechas) langt den mest almindelige art i naturen.

Den har været brugt medicinsk i både Frankrig og England indtil midten af 1700-tallet og var en vigtig ingrediens i den berømte “eddike fra de fire tyve”, som dengang blev hyldet som et af de mest effektive forebyggende midler mod pest. Lavendel havde også evnen til at afværge andre usynlige dæmoner og djævle og blev brændt som beskyttelse ved sommersolhverv.

Magiske virkninger

Lavendel er måske en af de bedste olier at bruge til renselse, beskyttelse og healingsritualer.

Den beroliger og centrerer sindet og er en god hjælp til meditation.

Dens overlegne balancerende egenskaber er ideelle til chakra-balancering.

Den kan bruges til at forsegle et platonisk venskab, især mellem lærer og elev.

Lavendel er en kviksølvplante og er velegnet til at berolige et overaktivt sind og stabilisere følelser.

Den kan bruges til at studere, da den kan uddybe forståelsen, men bør undgås i tilfælde af mental udmattelse (den vil få dig til at falde i søvn).

Traditionel brug

Lavendel er aromaterapeuternes yndlingsolie, og den er utrolig alsidig og nyttig. På grund af sin afbalancerede natur passer den til næsten alle.

I aromaterapeutiske hudplejeprodukter kan den bruges til alle hudtyper, men er især beroligende ved inflammatoriske hudtilstande, akne, dermatitis, eksem, psoriasis, bleudslæt og bylder.

Det er et fremragende førstehjælpsmiddel til forbrændinger og forhindrer ardannelse. Det er også meget effektivt til behandling af insektbid.

Lavendel bruges til at behandle infektioner i de øvre luftveje, selv om lavendelspyd er bedre egnet til dette formål. Det er et velkendt og særdeles nyttigt middel mod svimmelhed, og det er endda effektivt ved besvimelse eller som førstehjælp ved chok. Lavendel kan bruges mod depression, spændingshovedpine, stress og angst.

Duft profil

Lavendel har en unik blomsterduft, sød, men alligevel lidt kraftig.

Mellem til topnote

Hudpleje

Lavendeloliens kølende, afslappende og stemningsforbedrende virkning har været værdsat i hele verden i tusinder af år. Den bruges i vid udstrækning i aromaterapi og fungerer som et naturligt søvnmiddel.

Fransk æterisk lavendelolie er nyttig til at formulere blandinger, der hjælper med at rense, støtte smerte- og betændelseslindring og tilskynde til hudheling. Det er et sublimt valg til at fremme hudens generelle sundhed og udstråling.

Lavendelolie er også kendt for at have insektafvisende egenskaber og er en god tilføjelse til DIY, helt naturlige insektafvisende produkter. Dens beroligende virkning kan endda hjælpe mod insektbid og -stik.

Information


Økologisk
100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret

Dele af planten brugt
Blomster

Oprindelse
Frankrig

Latinske navne
Lavandula angustifolia

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 5 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Linalool
Limonene
Geraniol
Eugenol
Coumarin

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8000-28-0 ; 90063-37-9
FEMA Number: 2622
EINECS Number: 289-995-2
INCI Name: Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top