,

Laurbærblad olie økologisk

40,00 kr.240,00 kr.

West Indian Bay er et mellemstort træ med meget velduftende blade, der minder om nellikeolie. Som navnet antyder, stammer det fra Vestindien og er nært beslægtet med Allspice/Pimento, da begge er medlemmer af Myrtle-familien. I dag dyrkes West Indian Bay mest i Den Dominikanske Republik, hvor den destilleres for sin æteriske olie, som længe har været populær i kosmetikindustrien.

Olie fra laurbærblade bruges i vid udstrækning som en “mande-duft” til aftershaves og maskuline colognes. For omkring hundrede år siden var det almindelig praksis at destillere olien i en blanding af rom og vand, hvilket resulterede i en blanding, der blev utrolig populær som hårvand. Den Dominikanske Republik er stadig den største producent af “Bay Rum”-produkter.

Magiske virkninger

Laurbær bruges til spådom og profeti. Den gør sindet modtageligt og gør udøveren i stand til at forstå og fortolke oraklet. Den bruges også som et beskyttende universalmiddel til at afværge alle onde indflydelser og beskytte mod det onde øje eller andre former for misundelse, jalousi og ondskabsfulde dæmoner.

Traditionel brug

Olien kan fjerne mærker på huden og opløse størknet blod. Den hjælper også på kløe, sårskorper og knopper i huden. De gamle sværger til denne duft som en effektiv måde at afværge smitsomme vira på.
Den kan også bruges til ømme led, muskler og knogler, til at lindre kramper, luft i maven og dyspepsi og til at fremme menstruationen. Det kan dog være farligt under graviditet. Brug den med forsigtighed.

Duft profil

En lidt medicinsk "ren", grøn duft med en høj topnote. Blander sig godt med de stedsegrønne: Cypres, fyr, enebær, rosmarin, men også citronagtige dufte som citronverbena, citrongræs, labdanum, samt røgelse og salvie.

Mellemnote

Hudpleje

Æterisk olie af laurbærblade er en fremragende olie til at pleje hår og hovedbund. Den hjælper med at behandle og stimulere hovedbunden og forebygger skæl. Den hjælper også med at genoprette fylde og tone fedtet, beskadiget og livløst hår.

Information


Økologisk
100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret æterisk olie

Dele af planten brugt
Blade

Oprindelse
Indien

Latinske navne
Cinnamomum tamala

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder ingen af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Referencer & dokumenter

INCI Name: Cinnamomum Tamala Leaf Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top