,

Labdanum absolut olie

150,00 kr.470,00 kr.

Cistus- eller stenrosefamilien er godt repræsenteret i hele det vestlige Middelhavsområde og har tilpasset sig perfekt til udfordringerne med at klare varme, tørre somre og kolde vintre.

De findes oftest i Middelhavets krat og i områder, der er beskadiget af skovbrande eller overgræsning. Ikke alle stenroser er så velduftende som Labdanum, der stammer fra Sydfrankrig og Spanien.

Hele planten udstråler en klæbrig balsamisk harpiks, der parfumerer luften på varme sommerdage. Parfumører har længe kappedes om at bruge dette lokkende stof som den hemmelige ingrediens i forførende parfumer.

Resinoiden og absolutten er beregnet til high-end parfumeri. Aromaterapeuter foretrækker den dampdestillerede æteriske olie til hudplejeprodukter, naturkosmetik og terapeutisk brug.

Magiske virkninger

Den hjerteåbnende duft af Labdanum er åndeligt trøstende og beroligende.

Den fremmer mental hygiejne og rydder op i et stresset sind.

Dens følelsesmæssigt helende kvalitet skaber en følelse af sikkerhed, hvilket gør den velegnet til arbejde med skyggen.

Den hjælper med at justere rod- og kronechakraerne, hvilket fremmer indre fred og forbundethed.

Den fokuserer sindet under dyb meditation og fremmer accept, taknemmelighed og healing.

Den søde, vaniljelignende aroma er dybt sanselig, næsten berusende og åbner porten til fantasiens verden.

Traditionel brug

Tidligere indsamlede bønderne den intenst duftende harpiks fra skægget og pelsen på geder, der havde græsset på de klipperosedækkede bjergskråninger. Gedernes egen "parfume" blandede sig med Labdanum-harpiksen og skabte en unik vild duft.

Parfumeurene elskede den som et subliminalt budskab i deres afrodisiakum-blandinger. I dag ekstraheres harpiksen med opløsningsmidler, hvilket eliminerer den gedeagtige undertekst. Den æteriske olie er mest populær blandt aromaterapeuter og producenter af naturkosmetik. Olien er antiinflammatorisk og sammentrækkende. Den forynger moden hud og udglatter arvæv.

Duft profil

Labdanum har en varm, let urteagtig, sød balsamisk duft med antydninger af vanilje.

Basisnote, fremragende fikseringsmiddel

Hudpleje

I dag bruges Labdanum i vid udstrækning som et fikseringsmiddel i forskellige duftapplikationer, og det er også nyttigt i hudpleje til behandling af rynker, moden hud og tør hud.

De astringerende egenskaber ved Labdanum hjælper med at tone huden og reducere aldringstegn som rynker og fine linjer. Hvis man har tendens til akne eller har særlig fedtet hud, kan denne olie hjælpe med at regulere talgproduktionen og fjerne udbrud.

Labdanum Absolute har en duft, der minder om moskus og ambra, og den bruges meget i parfume på grund af dens fremragende fikseringsværdi og for at give en rig, sødmefuld sødme og naturlig undertone.

Information

Denne olie er ikke dyrket, men fundet i den frie natur
Den kan derfor ikke certificeres som økologisk


100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Organisk ekstration (Hexan fri)

Dele af planten brugt
Harpiks (gummi)

Oprindelse
Spanien

Latinske navne
Cistus ladanifer L.

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 1 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Limonene

Referencer & dokumenter

CAS Number: 84775-64-6 ; 8016-26-0
FEMA Number: 2608
EINECS Number: 283-893-1


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top