,

Jojoba olie økologisk

150,00 kr.570,00 kr.

En frodig og helende olie, der beriger enhver olieblanding. Denne tørkeresistente plante er hjemmehørende i de tørre ørkener i det sydlige Arizona og Californien. Den har længe været brugt af Cahuilla-indianerne, der værdsatte den som en kilde til mad og medicin.

Den er koldpresset af frøene fra busken Simmondsia chinensis, der er hjemmehørende i Sonoran-ørkenen i Arizona, det nordlige Mexico og det tørre Californien.Selvom det kaldes en olie, er jojoba faktisk en flydende plantevoks med bemærkelsesværdigt lignende egenskaber som vores huds eget sebum – det olieagtige sekret, som vores hud producerer for at beskytte sig selv.

Med sin lyse gyldne farve og milde lugt har jojobaolie en holdbarhed og molekylær stabilitet, der er betydeligt højere end de fleste andre olier (20+ år).

Magiske virkninger

Jojobaolie forbindes med healing, beskyttelse og renselse. Det er også en vidunderlig olie til jordforbindelse, centrering og meditation.

Jojobaolie kan bruges til forsoningsmagi eller enhver form for magi, der er rettet mod fornyelse. Den er derfor perfekt at bruge, når man ønsker at genstarte sit forhold.

Traditionel brug

Amerikanske indianere og mexicanere har længe brugt jojobaolie som hårbalsam og genoprettende middel, og i medicin, madlavning og ritualer.

Duft profil

Let, sød olie med en nøddeagtig aroma

Hudpleje

Jojobaolie er rig på skønhedsfremmende vitamin A, E og D samt antioxidanter og fedtsyrer og trænger dybt ind under det øverste hudlag for at give maksimal næring.

Da jojobaolie er så tæt forbundet med hudens naturlige olie, absorberes den hurtigt og hjælper med at holde på fugten i huden uden at efterlade en fedtet rest.

Jojobaolie har vidunderlige nærende, regenererende og fugtgivende egenskaber, og den hjælper derfor med at berolige følsom og betændt hud og er en god behandling til tør og moden hud. Dens naturlige antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaber er perfekte til at helbrede hud med tendens til akne samt andre bakterielle hudtilstande.

Jojobaolie har også et højt indhold af E-vitamin, som understøtter hudens elasticitet og hjælper med at reducere aldringstegn. Jojobaolie er en af de mest populære bæreolier og bruges ofte i cremer, lotions, salver, smør og balsam samt sæber, badeolier og massageolier. Da det er en let og nem olie at arbejde med, er den meget velegnet som base for krops- og ansigtsolier.

Da jojobaolie trænger dybt ind i huden, fungerer den godt som fugtighedscreme til hovedbund og hår og fugter hårsækkene indefra og ud. Dens naturlige blødgørende egenskaber hjælper med at forsegle fugt i tørre, spaltede spidser og fungerer også godt til behandling af tør hovedbund og skæl.

Information


Økologisk
100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Koldpresset

Dele af planten brugt
Frø

Oprindelse
Israel

Latinske navne
Simmondsia chinensis

Sikkerhed

Aldrig indtag æteriske olier internt

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder ingen af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Referencer & dokumenter

CAS Number: 61789-91-1 ; 90045-98-0
EINECS Number: 289-964-3
INCI Name: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

FEDTSYREPROFIL

FEDTSYRE
SPECIFIKATIONER (%)
Palmitinsyre C16:0
Maksimum 3.0
Palmitoleinsyre C16:1 (n-7)
Maksimum 3.0
Oliesyre C18:1 (n-9)
5.00 - 15.00
11-Eicosenoic syre C20:1 (n-9)
65.00 - 80.00
Erucasyre C22:1 (n-9)
10.00 - 20.00
Nervonsyre C24:1 (n-9)
Maksimum 3.00
Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top