,

Hyssop olie

40,00 kr.410,00 kr.

I urtemedicin er brugen af Hyssop (isop) gået af mode, selvom de gamle sværgede til den. Hyssop er en flerårig urt af myntefamilien, men under nordlige himmelstrøg kan den betragtes som enårig.

I Tudor-tiden var det moderne at dyrke hyssop som hækplante i deres knudrede haver. På den tid var den meget værdsat, ikke kun som medicin, men også for sin duft og smag. Den blev en vigtig ingrediens i Chartreuse og lignende urtelikører og er også en af de vigtigste ingredienser i “Eau de Cologne”.

Men mest berømt er hyssop, som er en af de hyppigst nævnte urter i Bibelen, hvor dens rensende egenskaber hyldes. Der er dog delte meninger om den sande identitet af den bibelske hyssop, da nogle mener, at den er baseret på en fejloversættelse af ordet ‘azob’ (græsk) eller ‘azaf’ (arabisk), som begge blot betyder ‘hellig urt’.

Der hersker ophedede teologiske diskussioner. I mellemtiden opstår der andre myter, og det siges, at hyssop var den hellige urt, der blev brugt til at række den eddikeindsmurte svamp til Kristus ved korsfæstelsen. Uanset hvad, så er hyssop en kraftfuld og værdifuld helbredende plante i sig selv, uanset om det er den bibelske urt, som de gamle har æret så højt.

Magiske virkninger

Hyssop kan bruges i rensende vand til at rense templer eller rituelle rum.

Det er en kraftfuld beskyttelsesolie, der holder negative energier på afstand.

Den kan bruges til aura-rensning og til at indvie magiske redskaber. Det er en god olie til meditation, da den er spirituelt opløftende og kan hjælpe med at centrere sindet.

Den styrker mod negativitet, forfrisker sindet, hjælper med mental klarhed og forbedrer koncentrationen.

Hyssopolie er nyttig til at hjælpe med at håndtere situationsbestemt eller årstidsbestemt depression.

Den kan også hjælpe en med at styrke og respektere sine personlige grænser, hvilket kan gavne dem, der let påvirkes af andres humør og følelser.

Traditionel brug

Hyssop anbefales især til behandling af sygdomme i de øvre luftveje, for at åbne et stramt bryst og gøre hosten mere produktiv. Den lindrer kløe ved eksem.

Som rumaroma kan den beskytte mod bakterier og er derfor en nyttig støtte ved rekonvalescens. Den løfter humøret og hjælper på koncentrationen, hvis den bruges i moderate mængder.

Den er også emmenagog, så den bør undgås under graviditet. Hyssop er meget potent og bør bruges sparsomt. Personer, der lider af epilepsi eller forhøjet blodtryk, bør helt undgå denne olie.

Duft profil

Hyssop olie er en bleggul eller svagt grønlig gul til næsten farveløs olie med en kraftig, lidt skarp, men sødlig kamferagtig lugt og med en varm aromatisk, krydret undertone.

Mellem note

Hudpleje

Hyssop æterisk olie hjælper med at understøtte en sund lungefunktion, især ved overbelastning som følge af forkølelse eller influenza, eller til at undertrykke en vedvarende hoste. Ved lokal anvendelse kan isopolie give en varmende fornemmelse, hvilket gør den til et godt valg at bruge på ømme muskler efter en anstrengende træning.

Hyssop er også beroligende i tilfælde af uvelkomne muskelspasmer, såsom en vedvarende, spastisk hoste. Denne æteriske olie er også nyttig til at reducere uønsket mikrobiel aktivitet, hvilket kan være så velkomment, hvis man arbejder på at slippe af med en forkølelse eller influenza. I hudplejeformuleringer kan hyssopolie hjælpe med at lindre tør og skællende hud.

Information

Denne olie er ikke dyrket, men fundet i den frie natur
Den kan derfor ikke certificeres som økologisk


100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret

Dele af planten brugt
Blade og toppe

Oprindelse
Spanien

Latinske navne
Hyssopus Decumbens

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 2 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Limonene
Linalool

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8006-83-5; 84603-66-7
FEMA Number: 2591
EINECS Number: 283-266-2
INCI Name: Hyssopus Officinalis Decumbens Leaf Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top