,

Hyldeblomst absolut olie

70,00 kr.1.040,00 kr.

Hyldeblomst absolute olie, også kaldet Elderflower Essential Oil, er udvundet af de smukke cremede, hvide blomster fra den bladrige Sambucus nigra-busk, der dyrkes i USA.

Det velkendte hyldetræ, som findes i alle hække i England, er en af de mest magiske planter i heksenes repertoire. Gamle navne som Holler, Hylder, Hyllantree og det tyske ord Holunder eller Hyldemor, som hun blev kaldt i Danmark, henviser alle til en gammel vegetationsgudinde, som hyldetræet var helligt for i tidligere tider.

Man mente, at Hyldeblomst var beboet af en træ-dryade, som inkarnerede dens sjæl. Dryaden kunne være venlig eller voldsom, alt efter hvordan den blev behandlet. De, der respekterede Hyldeblomst træet og aldrig skar dets grene af, blev beskyttet og velsignet, men ve dem, der vovede at lægge en økse på det hellige træ. Den eneste gode grund til at plukke i en del af hyldetræet var til medicin, hvis man højtideligt forklarede sit formål og bad om tilladelse fra træet. Hyld har virkelig fantastiske medicinske kræfter, så meget, at nogle mennesker har kaldt dem “en fattigmands medicinkiste”.

Magiske virkninger

Hyld er et meget magisk træ, som er helligt for den store gudinde, der styrer livets, dødens og genfødslens mysterier.

Som sådan symboliserer hyldetræet frugtbarhed og foryngelse såvel som magi og helbredelse.

Det er et beskyttelsestræ, og kviste af det blev ofte sat over dørene for at afværge onde ånder.

Det blev dyrket tæt på huset for at drage fordel af dets helbredende og beskyttende kræfter og for at beskytte gården mod lynnedslag.

Men frem for alt er hyldetræer forbundet med feernes rige, og det blev sagt, at man kunne se deres optog passere forbi, hvis man gemte sig i en hyldelund på Sankt Hans aften (og drak lidt hyldechampagne).

Traditionel brug

Hyldeblomst er et meget almindeligt indslag i hegn og krat i Storbritannien og Nordeuropa, men dyrkes også i vid udstrækning som prydbusk eller lille træ.

Både blomsterne og bærrene har en lang tradition for kulinarisk brug, primært til saftevand og vin. Hyldeblomst er et af de ældste helbredende aromastoffer, der stadig bruges i dag.

Selvom hyld stadig anses for at være et værdifuldt element i urtemedicinkisten, har den ikke helt den fremtrædende status, den engang havde. Før i tiden var det ikke kun blomsterne, men også bladene og den indre bark, der blev brugt.

I dag er blomsterne den eneste del, der stadig bruges i moderne urtemedicin. De har et mangeårigt ry som behandling af alle former for inflammatoriske og kongestive tilstande i luftvejene, især når de er ledsaget af feber. Man kan lave en infusion til behandling af hoste, forkølelse og influenza, astma og høfeber.

Den kan også hjælpe med at lette uønskede muskelspasmer og reducere mindre smerter og betændelse.

Duft profil

Dyb, rig, sød, urteagtig, kumarinagtig, frugtagtig-blomsteragtig bouquet med honningagtige, balsamiske, let krydrede undertoner.

Mellemnote

Hudpleje

I naturlig parfume kan Hyldeblomst bruges i blomsterbuketter af høj klasse, urteagtige buketter, hellige parfumer, mytologiske essenser, chypre, fougere osv.

Elderflower Absolute har stærke astringerende, antiinflammatoriske og antimikrobielle egenskaber, som dæmper produktionen af olie i hudens porer og hårsække, hvilket gør den til en fremragende tilføjelse til hudplejeprodukter.

Information

Dyrket efter økologiske forskrifter (ikke certificeret)

100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Organisk ekstration (Hexan fri)

Dele af planten brugt
Blomster

Oprindelse
USA

Latinske navne
Sambucus nigra L., Sambucus cerulea Raf.

Fælles navne
Hyld
Sort hyld
Europæisk hyld
Europæisk hyldebær
Europæisk sort hyld

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 4 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Benzyl alcohol
Benzyl benzoate
Geraniol
Linalool

Referencer & dokumenter

CAS Number: 68916-55-2 ; 84603-58-7
EINECS number: 283-259-4


Download vores sikkerhedsdatablad her

Facebook
Print
Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top