,

Hvid rose olie

110,00 kr.1.540,00 kr.

Rose Otto er en jomfru – indsamlet i de tidlige morgentimer, før duggen falder, forbliver dens duft ren og ufortyndet.
“Rose Otto” er en afvigelse af udtrykket “Attar of Roses”, som ganske enkelt betyder “rosenolie”. Betegnelsen bruges til at skelne den fra Rose absolute, som er udvundet med opløsningsmidler i stedet for ved dampdestillation, CO2-ekstraktion eller enfleurage.

Rose Otto stammer fra Damascener-rosen, som oprindeligt blev dyrket i Persien. Som alt andet ved roser er historien om dens opdagelse knyttet til en romantisk fortælling. Engang ved prinsesse Nour-Djihans og kejser Djihanguyrs bryllupsfest blev der gravet en kanal, som gik rundt om den kongelige have. Den blev fyldt med rosenblade og rosenvand. Da parret begav sig ud på deres duftende ridetur, bemærkede de en olieagtig film af den smukkeste parfume, der flød på vandet. Varmen fra middagssolen havde adskilt olien, og resten er historie.

I dag producerer Persien ikke længere nævneværdige mængder af Rose Otto. Det største dyrkningsområde ligger i et lille område i Bulgarien, hvor vækstbetingelserne ser ud til at være helt perfekte. En del Rose Otto kommer også fra Frankrig, men det meste franske rosenolie er Rose Absolute, som stammer fra Rosa Centifolia.

Rose Otto er ekstremt koncentreret: Der skal omkring 40000 blomster til at lave et gram rosenolie, og de plukkes hver for sig inden daggry.

Magiske virkninger

Roser er synonyme med kærlighed og hellige for Venus/Afrodite.
Olien kan bruges i alle kærlighedsritualer, til kærlighedsformularer eller til amuletter for at tiltrække en elsker.

Den kan også bruges til at hele et knust hjerte og overvinde skuffelser. Venus/Afrodite, kærlighedens gudinde, har magten over alle hjertesager, og rosen, som er hendes helligste urt, fungerer som hendes budbringer.

Rosenolie er ideel til at komme i kontakt med kilden til den feminine kraft indeni og er god i alle faser af indvielsen i de kvindelige mysterier.

Den kan også bruges i frugtbarhedsritualer og til at kalde eller byde nye sjæle velkommen i vores verden. Rose kan bruges til at studere de højere niveauer af alkymistiske mysterier og til at manifestere overflod.

Traditionel brug

Rose Otto bruges i vid udstrækning i parfume og kosmetik. I aromaterapeutisk hudpleje er den især god til tør og træt hud.

Rosen har celleforyngende kræfter, hvilket gør den ideel til ældet hud og rynker. For nylig er hybenkerneolie også blevet populær som en helende olie. De to sammen i en kosmetisk base kan virke magisk.

Men rosenolie går ikke kun i dybden med huden, den behandler hele mennesket. Skønhed kommer indefra, og rosenolie er måske den bedste olie til at lade sig FØLE sig smuk.

Den virker også på en række feminine klager, især PMS-symptomer, uregelmæssig menstruationscyklus og infertilitet.

Forsigtig: Anbefales ikke i de første 4 måneder af graviditeten.

Duft profil

Rig, dyb, overdådig, sød, cremet honningagtig rose, lidt grøn, med en let balsamisk og peber/krydret undertone.
Mellem til top note

Hudpleje

Hvid rose bruges i hudcremer og lotions til at lindre og helbrede forskellige hudsygdomme, snitsår, forbrændinger og til at reducere hævelser.

Duften er bestemt et afrodisiakum og bruges til at lindre stress og depression.

Information

Dyrket efter økologiske forskrifter (ikke certificeret)

100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Hydrodestilleret

Dele af planten brugt
Blomster

Oprindelse
Bulgarien

Latinske navne
Rosa x alba L.

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 5 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Citronellol
Geraniol
Farnesol
Eugenol
Linalool

Referencer & dokumenter

CAS Number: 93334-48-6
EINECS Number: 297-122-1
INCI Name: Rosa Alba Flower Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top