,

Helichrysum olie

45,00 kr.480,00 kr.

Selvom Helichrysum eller ‘Everlasting’, som de også kaldes, har erobret en plads i vores haver, hører disse underligt tørre og papiragtige urter normalt hjemme under varmere himmelstrøg.
De er bedst tilpasset de barske og tørre forhold i Middelhavets bakker, hvor de vokser voldsomt mellem klipperne i garriguen.

De gamle var godt klar over deres helbredende kræfter, og både Dioscorides og Tabernaemontanus beskrev dem i detaljer. Alligevel har den moderne urtelære næsten glemt dens dyder.

Aromaterapi er ved at genopdage den, og den tager nu føringen med at udbrede kendskabet til dens mange medicinske anvendelser. På verdensplan er der omkring 500 arter i slægten, og 245 af dem findes i Sydafrika, hvor de er almindeligt anvendt i folkemedicin og magi.

Shamaner brænder den som røgelse for at påkalde slangeånderne og påkalde forfædrene.

Magiske virkninger

Helichrysum kan bruges i spiritualistiske ritualer til at påkalde de afdødes ånder.

Dens evige natur kan lære os om sjælens udødelige natur og selvregenereringens mysterier.

Helichrysum kan også bruges til spådomskunst og kanalisering.

Helichrysum er helende og balancerende. Denne æteriske olie kan hjælpe med at hele aktuelle følelsesmæssige traumer, eller når man ønsker at reparere ældre følelsesmæssige sår.

Traditionel brug

Helichrysum-olie er blevet kaldt "aromaterapiens super-arnica" på grund af dens bemærkelsesværdige evne til at fremskynde helingen af sår, blå mærker og endda brækkede knogler. Den bruges også mod leddegigt.

Undersøgelser har vist, at den er stærkt antimikrobiel, antiviral, antioxidant og antiinflammatorisk. I aromaterapeutisk hudpleje bruges den i blandinger til rynker og moden hud, betændte hudtilstande som dermatitis eller psoriasis og til at reducere strækmærker og ar. Helichrysum er også en dybt "psykologisk" olie. Den hjælper med at give slip på gammel smerte og heler ar fra fortiden. Den kan også bruges til at overvinde vanedannende adfærdsmønstre som f.eks. alkohol- eller nikotinmisbrug.

Duft profil

En kompleks, sød og blomsteragtig duft i flere lag.
Aromaen er rig, urteagtig, honningagtig med teagtige, jordagtige undertoner og har en enestående vedholdenhed.

Mellem note til topnote

Hudpleje

Helichrysum er en ekstremt alsidig olie, der nogle gange kaldes aromaterapiens "Super Arnica" - en meget eftertragtet egenskab, der gør den til en meget vigtig del af førstehjælpskasser til naturterapi. Helichrysum er også kendt inden for fytoterapi for sine antioxidante, antibakterielle og svampedræbende egenskaber.

Ud over at hjælpe med at lette uønskede muskelspasmer er Helichrysum velkommen, når man ønsker at rense for uønskede mikrobielle infektioner og hjælpe med at håndtere muskelspændinger, da det er nyttigt med smerte- og betændelseshåndtering. Denne æteriske olie er dybt nærende og foryngende for huden og kan muligvis hjælpe med celleforyngelse og lokal vævsheling.

Information

Denne olie er ikke dyrket, men fundet i den frie natur
Den kan derfor ikke certificeres som økologisk


100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret

Dele af planten brugt
Blomster

Oprindelse
Kroatien

Latinske navne
Helichrysum italicum

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 4 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Limonene
Linalool
Geraniol
Benzyl cinnamate

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8023-95-8 ; 90045-56-0
FEMA Number: 2592
EINECS Number: 289-918-2
INCI Name: Helichrysum Italicum (Immortelle) Flower Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top