,

Geranium olie økologisk

40,00 kr.370,00 kr.

Der findes omkring 700 arter af Geraniums, hvoraf mange er blevet meget populære som dekorative, duftende stue- og haveplanter. Kun omkring 10 af alle disse sorter bruges til produktion af æterisk olie. I Afrika planter man ofte pelargonier omkring huset for at beskytte sig, især mod slanger.

Ifølge legenden gav profeten Muhammed Geranium Absolute sin dejlige duft, da han en dag kom forbi et ydmygt ukrudt på vej ned fra bjerget. Han hvilede sig et øjeblik og hængte sin svedige skjorte på urten. Geraniumen holdt den op mod solen, indtil den var tør, hvilket glædede profeten så meget, at han dækkede den med smukt duftende blomster. Geraniumolie er blevet en af de mest anvendte olier i aromaterapi, og dens overordnede virkning beskrives som “afbalancerende”.

Magiske virkninger

Geranium kan bruges til chakrabalancering for at genoprette balancen mellem mandlige og kvindelige energier.

Den fordriver dæmoner af undergang og dysterhed og kan hjælpe med at overvinde ængstelse. Den bruges til drømmearbejde og astralrejser.

Geranium hjælper sindet med at fokusere og centrere sig på tidspunkter, hvor det er overvældet af pres og følelsen af "for meget at tænke på". Geranium hjælper med at skifte gear, så man kan tage et øjeblik til at værdsætte og dufte blomsterne på vejen.

Traditionel brug

Geranium fungerer som en balancerende olie og er både afslappende og stimulerende. Den anbefales især til kvinders problemer, PMS og menopausale symptomer.

Geranium kan bruges som et antidepressivt middel. Den kan hjælpe i tilfælde af usikkerhed og nedtrykthed. I aromaterapeutiske hudplejeprodukter kan den indgå i blandinger til moden hud og i renselotions til overbelastet hud som akne og tør eksem.

Den siges at være nyttig ved cellulitter og væskeophobninger. Den kan bruges til at behandle kuldesmerter. Geranium virker insektafvisende og er effektiv mod lus.

Duft profil

Geranium olie har en frisk, blød, men alligevel gennemtrængende citronagtig, rosenrød aroma med rige, bladgrønne/urteagtige kropsnoter.

Mellem til topnote

Hudpleje

Geranium er et fremragende valg til en bred vifte af kropspleje- og aromaterapianvendelser; den er også en fremragende parfumeingrediens.

Æterisk geraniumolie er også dybt nærende for huden og kan hjælpe med at minimere forekomsten af uønsket svampeaktivitet. Inden for personlig pleje kan geranium hjælpe med at berolige og støtte problematisk, såret og moden hud.

Ud over at hjælpe med at forbedre cirkulationen er den også nyttig til at håndtere mindre smerter og betændelse samt til at lette uønskede muskelspasmer. Geraniumolie blander sig godt med andre æteriske olier inden for blomster-, citrus- og træfamilierne.

Information


Økologisk
100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret

Dele af planten brugt
Blade og toppe

Oprindelse
Reunion-øerne

Latinske navne
Pelargonium graveolens

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 5 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Limonene
Linalool
Geraniol
Citronellol
Citral

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8000-46-2 ; 90082-51-2
FEMA Number: 2508
EINECS Number: 290-140-0
INCI Name: Pelargonium Graveolens (Geranium) Oil

Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top