,

Galbanum olie

45,00 kr.550,00 kr.

Galbanum har en gådefuld og kompleks aroma og er lidt af en særling, hvad angår olier. Den stammer fra en harpiks, der ikke, som man måske skulle tro, udvindes fra et træ, men snarere fra en urteagtig plante af gulerodsfamilien, der er hjemmehørende i Irak og Iran.

Hele planten udskiller en mælkeagtig substans, som hærder, når den udsættes for luft. Denne harpiks er blevet brugt som røgelse og medicin siden bibelsk tid. Aromaen af den æteriske olie er noget mere raffineret end aromaen af harpiksen, som den destilleres fra. Mens røgelse kun blev brugt til hellige lejligheder, kunne galbanum og myrra også brændes til husholdningsformål. Det blev traditionelt brændt som røgelse ved forårsjævndøgn.

Magiske virkninger

Galbanum kan bruges til renselse og beskyttelse. Den har en ret heftig energi og kan være nyttig til at forvise negative energier i eksorcisme-ritualer.

Den kan bruges til shamanistiske rejser til underverdenen og kan være nyttig på tidspunkter, hvor sjælen er i en proces med transformation og forandring.

Galbanum kan hjælpe med at overveje det faktum, at ethvert mål er en ny begyndelse. I det gamle Egypten blev den brugt som ingrediens i balsameringslotion.

Traditionel brug

I aromaterapeutisk hudpleje er galbanum god til fedtet hud og akne og anbefales som tonic til moden hud og arvæv.

Det er en dybt "psykologisk" olie, der kan hjælpe med at dykke ned i psykologiske ømme punkter for at se gammelt snavs i øjnene og fjerne energiblokeringer eller traumer fra fortiden.

Duft profil

Galbanum har en kraftig grøn, blad-jordagtig aroma med en blød træagtig, balsamisk undertone.

Topnote, fremragende fikseringsmiddel

Hudpleje

Når Galbanum indgår i en parfumesammensætning, forstærker den duftegenskaberne. Den indgår således i sammensætningen af mange parfumer på grund af dens evne til at fiksere lugt og forbedre holdbarheden.

Galbanumolie er også meget værdsat for sine helende, cicatriserende egenskaber, som er gode for huden. Den bruges generelt i Østen på en lignende måde til behandling af sår, betændelse og hudlidelser.

Andre rapporterede fordele inkluderer dens kvaliteter som blødgørende middel til at forynge moden hud og som afgiftningsmiddel. Galbanumolie hjælper med at lindre uønskede muskelspasmer og bruges ofte til smerte- og betændelsesbehandling.

Galbanumolie har fremragende fikserende egenskaber og kræver på grund af sin intense aroma kun ekstremt små mængder for at give sine grønne noter og for at fiksere topnoter og akkorder, med lignende effekter for mellem- og basisnoter.

Information

Denne olie er ikke dyrket, men fundet i den frie natur
Den kan derfor ikke certificeres som økologisk


100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret

Dele af planten brugt
Harpiks (gummi)

Oprindelse
Iran

Latinske navne
Ferula galbaniflua

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 1 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Limonene

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8023-91-4 ; 93165-40-3
FEMA Number: 2501
EINECS Number: 296-925-4
INCI Name: Ferula Galbaniflua Resin Oil

Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top