,

Fragonia æterisk olie

45,00 kr.500,00 kr.

Fragonia æterisk olie er dampdestilleret fra de lange blade og kviste af den blomstrende Agonis fragrans-busk, der vokser vildt i den australske bush. Den duftende stedsegrønne busk kan blive op til 2,5 m høj og er kendt for sin modstandsdygtighed.

Fragonia er en spændende ny tilføjelse til aromaterapeutens samling. Den har kun været tilgængelig siden 2006, men er hurtigt blevet populær.

Den sammenlignes ofte med te-træolie, men har en blidere, sødere duft, der gør den mere velegnet som ingrediens i aromaterapiprodukter som f.eks. bade- eller massageolier. Man ved meget lidt om den traditionelle brug af denne plante, da det område, hvor den er endemisk, først blev beboet sent.

Magiske virkninger

Olien kan bruges til beskyttelse og balance. Den kan hjælpe med at berolige ængstelige sjæle og genoprette den indre balance efter en følelsesmæssig forstyrrelse.

Traditionel brug

Traditionelle anvendelser er ikke kendt for denne plante. Den er dog blevet godt undersøgt i de senere år.

Testresultater viser antimikrobielle, svampedræbende og antiinflammatoriske egenskaber.

Den har også smertelindrende egenskaber, som kan bruges til at lindre muskelsmerter og ømme led. Dens kamferlignende duft beroliger symptomer i de øvre luftveje.

Den kan bruges til dampinhalationer. I fortyndet form kan den anvendes lokalt til behandling af inflammatoriske hudtilstande.

Duft profil

Sød, balsamisk, citrusagtig, krydret og kamferlignende aroma og sammenlignes ofte med Tea Tree æterisk olie med duften.

Mellemnote

Hudpleje

Anvendt lokalt og kosmetisk kan Fragonia helbrede hudproblemer, hvilket gør den til et fremragende tilsætningsstof til kosmetiske produkter til personlig hygiejne og toiletartikler som sæber, ansigtsvask, kropsvask, shampoo, balsam, salver, fugtighedscreme, massageolier og neglebalsam.

Dens potentiale til at genoprette hudens teint og forbedre udseendet og fornemmelsen af uren hud er også demonstreret ved brug på akneudsat hud, hvor den bremser aldringsprocessen med sin kraftige antioxidantvirkning. Dens aktive kemiske komponenter bidrager til dens ry som en kraftig, men blid stimulans af immunsystemet samt til dens evne til at reducere eller eliminere skadelige bakterier og infektioner ved kontakt.

En interessant kendsgerning ved Fragonia er, at den har et næsten perfekt forhold (1:1:1) mellem tre komponentfamilier af aromatiske molekyler: monoterpener (alfa-pinen), oxider (1,8-cineol) og monoterpenoler (alfa-terpineol, linalool, geraniol og terpinen-4-ol). Dette ses sjældent hos andre æteriske olier og er årsagen til de mange anvendelsesmuligheder.

Denne olie oxiderer og forringes hurtigt. Det er bedst at opbevare den sikkert på et køligt, mørkt sted.

Information

Dyrket efter økologiske forskrifter (ikke certificeret)

100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet
Plukket i vild natur

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret

Dele af planten brugt
Blade, kviste og grene

Oprindelse
Australien

Latinske navne
Agonis fragrans

Fælles navne Groft Tea Tree

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 4 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Limonene
Linalool
Citronellol
Geraniol

Referencer & dokumenter

CAS Number: 934621-96-2
INCI name: Agonis Fragrans Branch/Leaf Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top