,

Enebær blad olie økologisk

40,00 kr.210,00 kr.

Ifølge nogle arkæologer har enebær været vores nærmeste magiske planteallierede siden neolitisk tid.

Enebær blev allerede nævnt i de gamle egyptiske papyri; dens duftende træ, nåle og bær blev brugt som røgelse og medicin.

Enebær siges at have evnen til at afværge det onde. Ingen dæmoner eller djævle kunne modstå dens kraft, ikke engang sygdommens dæmoner: Hvis man røgter et rum med enebær, dræber det bakterier og renser luften i et sygerum. Da den sorte død hærgede Europa, var enebær en af de mest lovende og effektive beskyttere. Men den blev også betragtet som en vogter af tærsklen mellem denne verden og den næste.

Ligesom taks mente man, at den plejede de dødes sjæle, indtil de var klar til at blive reinkarneret. Af denne grund blev de ofte plantet på grave. I Egypten spillede de også en rolle i mysterierne om de døde. Enebær blev fundet i sarkofagerne og endda i hånden på en af faraoerne, som om han ville betale færgemanden med disse frø. Enebær var dybt æret af landbefolkningen, og folk vippede med hatten, når de gik forbi, som et tegn på respekt.

Alle mulige magiske kræfter blev tilskrevet den: hjælp til at genfinde tabte genstande, beskyttelse mod giftige dyr og værn mod svimmelhed og svaghed, for blot at nævne nogle få.

Nogle af disse gamle folkelige anvendelser er bestemt baseret på empiriske beviser.

Enebær afviser faktisk bidende insekter, og dens stimulerende egenskaber kan “bevare ånden” og forhindre svimmelhed og svaghed. Men i dag er det en anden form for “spiritusbevarelse”, enebær er bedst kendt for: det er den unikke smagsingrediens i gin. Enebær er ikke så almindeligt i køkkenet i dag, men tidligere var det et almindeligt krydderi, især til fedtet kød. Enebærolie bør ikke anvendes under graviditet. Undgå i tilfælde af akut nyrebetændelse.

Magiske virkninger

Enebær er en fantastisk renselsesplante. Den kan bruges til at rense rituelle rum eller magiske redskaber. Den er stærkt beskyttende og fordriver negative energier og væsener.

Den bruges ofte i healingritualer og til at rense sygestuer. Under meditation hjælper den med fokusering og koncentration. Den har også været forbundet med profeti og spådomskunst.

Enebær kan bruges i overgangsritualer og som beskytter på shamanistiske rejser til den anden verden. Det er en fremragende olie til at komme i kontakt med naturens guder og ånder.

Traditionel brug

Ud over at hjælpe med at lindre uønskede muskelspasmer bruges æterisk olie af enebærblade ofte til smerte- og betændelsesbehandling.

Duft profil

Vores æteriske olie af enebærblade/grene har en meget frisk, livlig, diffus, balsamisk aroma med en defineret, varm, træagtig bagnote.

Top til mellem note

Hudpleje

Denne æteriske olie er et godt valg til DIY-rengøringsopskrifter og blandinger mod forkølelse og influenza, da den hjælper med at reducere ubuden mikrobiel aktivitet. Enebærbladets rensende egenskaber er et afgiftningsmiddel i verdensklasse og fremmer led- og muskelsundhed og er en fremragende tilføjelse til massageolier på grund af dens evne til at skabe en fornemmelse af varme, komfort og lindring. Sammen med sin evne til at forbedre cirkulationen og reducere væskeophobninger er æterisk enebærolie et populært valg, når man ønsker at forbedre lymfe- og lungefunktionen.

Enebærolie er rensende og kan indarbejdes i topiske formuleringer for at hjælpe med at balancere og fremme sund hud og hår. Enebærbladolie har naturlige antibakterielle egenskaber og er et af de mest populære naturlige midler til at bekæmpe hudirritationer (som udslæt eller eksem) og infektioner. Denne æteriske olie kan hjælpe med at reducere forekomsten af ar og strækmærker, og den virker mod akne.

Information


Økologisk
100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet
Fundet i den frie natur

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret

Dele af planten brugt
Bladgrene

Oprindelse
Indien

Latinske navne
Juniperus communis L.

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 1 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Limonene

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8002-68-4 ; 84603-69-0
FEMA Number: 2604
EINECS Number: 283-268-3
INCI Name: Juniperus Communis Leaf/Branch Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top