,

Egemos absolut olie

80,00 kr.420,00 kr.

Egemos er de æteriske oliers “grønne mand”, den er indbegrebet af ånden i en gammel skov. Dens dybgrønne, jordagtige, moskusagtige duft er rå og primal, men formidler alligevel den blide side af naturens mandlige aspekt. Disse ældgamle organismer er skovens vogtere og meget følsomme over for miljøforurening.

Hvor egemos og andre laver vokser frodigt, kan man være sikker på, at luften er ren – desværre er sådanne steder ved at blive sjældne, og det samme er egemos. Lav (lichen) er komplekse sammensatte organismer, som kun kan eksistere i symbiose. De er som skovens nervesystem, der formidler selv de mest subtile ændringer i miljøforholdene til alle dele af skoven. De har ingen prangende blomster, ingen lækre frugter eller nærende rødder, men alligevel er de uhyre vigtige for økosystemets integritet og de første indikatorer på ubalance.

Deres vækstcyklus er så langsom, at den næsten er tidløs, og de er blandt de ældste levende ting på planeten. Når de er væk, vil skoven og alt det liv, den understøtter, også forsvinde. Amerikanske indianere har længe brugt forskellige laver (lichen) til mad, medicin og som naturlige farvestoffer. I førsteklasses parfumeri bruges egemos som fikseringsmiddel.

Denne absolut er fast ved stuetemperatur

Magiske virkninger

Egetræsmos kan bruges til at stille sig ind på skovens ånd og naturens guder. Den er jordnær og sensuel på en jordagtig måde.

Den øger følsomheden og bevidstheden og kan bruges af dem, der ønsker at lytte til naturens ånder og Moder Jords stemme.

Der er en rå, Pan-agtig erotisk energi i denne duft, lidt vild og uforudsigelig. Den forbindes også med pengemagi og overflod.

Traditionel brug

Egetræsmos bruges sjældent i aromaterapi, undtagen som duftnote eller fikseringsmiddel. Den kan bruges i en diffuser til forskellige luftvejssygdomme.
Den kan hjælpe med at hele følelsesmæssige traumer og bruges ofte til at hjælpe med at frigøre undertrykt vrede og håndtere vrede produktivt.
Man bør normalt være forsigtighed med brug af olien, da denne olie kan være hudsensibiliserende.
Vores Egemos olie er IFRA-kompatibel (lavt atranolindhold under 100 ppm) uden nogen risiko for hudsensibilisering.

Duft profil

Oakmoss Absolute siges at formidle aromaen af et "fe-træ" - et passende udtryk til at beskrive den gådefulde kombination af mos, træ, rådnende blade, svamp, lav og fugtige jordnoter, der giver krop, naturlighed og fremragende fikseringsværdi til næsten alle typer basenoter i parfumeriet.

Base note, fantastisk fikserende

Hudpleje

Egemos absolute danner grundlaget for chypre-duftfamilien og er også populær i orientalske blandinger.

Egemos bruges også ofte til at fremme hudens generelle sundhed, især ved heling af ar eller mindre lokale skader. Egemos virker kølende og er derfor velkommen, når man har med varme, betændte hævelser at gøre. Den hjælper også med at dulme uønskede muskelspasmer.

Vores Egemos olie er IFRA-kompatibel (lavt atranolindhold under 100 ppm) uden nogen risiko for hudsensibilisering.

Information

Denne olie er ikke dyrket, men fundet i den frie natur
Den kan derfor ikke certificeres som økologisk


100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Organisk ekstration (Hexan fri)

Dele af planten brugt
Lav / Lichen

Oprindelse
Frankrig

Latinske navne
Evernia prunastri

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder ingen af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Referencer & dokumenter

CAS Number: 9000-50-4 ; 90028-68-5
FEMA Number: 2795
EINECS Number: 289-861-3

Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top