,

Cyclamen absolut olie

65,00 kr.920,00 kr.

Cyclamen er en lavtvoksende staude, der stammer fra Middelhavsområdet og det nordøstlige Afrika, hvor den vokser som en underskovsplante i tørre skovområder. Bladene er grønne, hjerteformede og brogede og dukker som regel op sidst på vinteren og visner ned i den varmeste del af sommeren.

Blomsterne dukker op om efteråret på 4-6 tommer lange stilke over bladene. Blomsterne er fe-agtige og består af fem sammenvoksede kronblade i hvid, pink, rød eller lilla, hvor pink er den mest almindelige. De efterfølges af en frugt med fem kamre, der indeholder klæbrige frø, som er meget attraktive for myrer, da de er designet til at blive spredt af dem.

Familienavnet “Cyclamen” er afledt af det græske ord kyklos, som betyder “cirkel” og henviser til den cirkulære, skiveformede rodknold. Det er en unik plante med overlegne medicinske og hudplejende egenskaber.

Magiske virkninger

Cyclamen er hellig for Hecate.

Den er feminin af natur og forbundet med elementet vand og planeten Mars. Den er både passiv og aktiv.

Cyclamen kan indarbejdes i enhver formular, der er designet til at øge glæde og lykke i en situation, til at øge hengivenhed i et forhold og din gode gammeldags kærlighedsformular. På samme måde kan den bruges til den modsatte effekt, til at sende en uønsket person forsigtigt væk.

Traditionel brug

Cyclamen har en historie i at blive brugt til at behandle nervøse følelsesmæssige tilstande, fordøjelsesforstyrrelser og menstruationsforstyrrelser. Bladene er spiselige, men rødderne og blomsterne kan være giftige og forårsage kvalme, opkastning og diarré. Brugt som næsespray anses urten for at være sikker og effektiv til behandling af ansigtssmerter forårsaget af bihulebetændelse.

Duft profil

Cyclamen har en blomsteragtig, grøn og let krydret duft.
Den beskrives som frisk, delikat og minder om liljer eller roser med et strejf af peber.

Mellem note

Hudpleje

Cyclamen Absolute er kendt for sin brug i førsteklasses parfumer og for sine stemningsforbedrende terapeutiske fordele.

Cyclamen er også antiinflammatorisk, antibakteriel, antioxidant og antiseptisk; nyttig til hudstøtte, forbedring af hudens sundhed og balance, forbedring af tone, tekstur og klarhed.

Nogle anser den også for at være et afrodisiakum, og den kan være nyttig i forbindelse med seksuel velvære.

Information

Dyrket efter økologiske forskrifter (ikke certificeret)

100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Organisk ekstration (Hexan fri)

Dele af planten brugt
Blomster

Oprindelse
Tyrkiet

Latinske navne
Cyclamen europaeum L.

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder ingen af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Referencer & dokumenter

CAS Number: 89998-12-9


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top