,

Citron olie økologisk

40,00 kr.180,00 kr.

Hvis solskin kunne indfanges i en frugt, ville det være en citron. Den liflige aroma sprudler af livlighed og kilder sjælen som en solstråle. Duften af citronolie minder os øjeblikkeligt om solrige himmelstrøg og spreder en lille smule middelhavsstemning. Det er svært at fastslå citronens nøjagtige oprindelse, så udbredt har dens vandringer været.

Man mener, at den stammer fra Indien eller Sydøstasien og først spredte sig til Kina, hvor den blev dyrket i omkring 4000 år. Derfra fandt den vej til den arabiske verden og til sidst til Romerriget. Nordeuropæerne stødte sandsynligvis først på dem med de hjemvendte korsfarere. I middelalderen var citronen velkendt, selv i England.

Men deres sande værdi som et livreddende middel mod skørbug blev først erkendt i de store sørejsers tidsalder, da man opdagede, at sømænd, der havde adgang til citroner, ikke blev ramt af skørbug. Det blev derfor standard at medbringe citroner på alle længere sørejser, og derfor blev britiske sømænd kendt som “limeys”. Under renæssancen blev de smukke citrustræer med deres sødmefulde blomster meget populære hos aristokratiet, og det blev moderne at dyrke dem langt ud over deres naturlige udbredelsesområde. Man var nødt til at bygge særlige vinterhaver for at beskytte de følsomme træer mod de barske nordeuropæiske vintre.

Magiske virkninger

Citron er forbundet med solar plexus-chakraet, viljens og selvopfattelsens centrum, hvorfra selvtillid og styrke udstråler. Det er en god opkvikker, især for dem, der mangler selvtillid eller let bliver nedtrykte. Citron kan bruges til at meditere på solen som en kilde til kreativ energi. Den er rensende og forfriskende og hjælper med at rydde op i et overbelastet sind.

Den er også stimulerende og kan bruges til at sætte nye projekter i gang. Den udstråler en gnistrende form for medfølelse, som gør det umuligt at holde fast i de mørke skyer af undergang og dysterhed.

Traditionel brug

Citronolie er antibakteriel og egner sig på grund af sin friske duft særligt godt til diffusion i sygestuer, hvor den dræber bakterier og samtidig gør patienten i bedre humør. Citronolie er ikke kun antidepressiv, men hjælper også på koncentrationen. Dens stimulerende virkning på kredsløbet er fremragende for dem, der udfører detaljeorienterede opgaver, eller som arbejder kreativt. Citronolie kan bruges til at behandle insektbid og kløende hud.

Den virker tonende og sammentrækkende og kan tilsættes massageolier mod åreknuder og cellulitter. I aromaterapeutisk hudpleje kan den tilsættes ansigtsrensende lotion og bruges til at behandle fedtet hud. Den kan også få urenheder og fregner til at blegne. Bør anvendes med forsigtighed; personer med følsom hud kan opleve hudreaktioner.

Citron har fotosensibiliserende egenskaber. Undgå at udsætte behandlede hudområder for sol.

Duft profil

Med et ord: citronagtig; frisk, solrig, aromatisk, varm.

Top note

Hudpleje

Æterisk citronolie bruges ofte i gør-det-selv-rengøringsprodukter, der udnytter citronens rensende egenskaber til effektivt at rense og lysne et rum. Ud over at være et fremragende valg til at rense og udrense, er citronolie et godt valg til at formulere blandinger, der reducerer bakterier og hjælper med at rense mindre infektioner samt reducere smerte og betændelse.

Æterisk citronolie bruges også ofte i kosmetiske produkter, især i forbindelse med hudpleje. Den har en stærk antioxidant-aktivitet og anti-aging-effekt og er effektivt i stand til at reducere celle- og vævsskader i huden, som er forårsaget af frie radikaler.

Denne æteriske citronolie er Furocoumarin Free (FCF) - sikker at bruge i hudpleje uden fotosensibiliserende effekter.
FCF (furanocoumarin-free) er et akronym, der bruges til at indikere, at de kemiske forbindelser, der er ansvarlige for ekstrem sensibilisering af huden over for sollys, er blevet fjernet.

Information


Økologisk
100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Koldpresset

Dele af planten brugt
Skræller

Oprindelse
Indien

Latinske navne
Citrus limon

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 4 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Limonene
Linalool
Citral
Geraniol

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8008-56-8 ; 84929-31-7
FEMA Number: 2625
EINECS Number: 284-515-8
INCI Name: Citrus Limon (Lemon) Peel Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top