,

Bynke olie

40,00 kr.400,00 kr.

Som mange andre medlemmer af Artemisia-slægten har Bynke (Mugwort) en lang historie som en magisk og medicinsk planteallierede. En gammel angelsaksisk urteformular fra det 10. eller 11. århundrede omtaler den som “den ældste af alle urter” og lovpriser dens evne til at modstå gift og smitte.

De gamle betragtede dens natur som “varm og tør” og brugte den til at modvirke “kolde” forhold. Mugwort blev værdsat som en “kvindeurt”; den hjælper ved fødsler og regulerer menstruationscyklussen. Dens bitre bestanddele virker på fordøjelsessystemet og leveren. Den tørrede urt blev nogle gange brugt som køkkenurt til at gøre fedtholdigt kød lettere at fordøje. I kinesisk medicin bruges den tørrede urt i en slags “varmeakupunktur” kendt som “moxibustion” til at hjælpe med at fjerne overbelastede meridianer.

Magiske virkninger

Mugwort er en midsommerurt. Den siges at beskytte mod alle former for ondskab, onde ånder og uhyggelige forbandelser.

Mugwort betragtes som en portvagt ved tærsklen til "den anden verden". Den bruges til visualisering og klare drømme.

Traditionel brug

Mugwort har været brugt som en urt til brug i røgelse siden bondestenalderen. Man mente, at den stærkt aromatiske, bittersøde duft rensede atmosfæren og lettede spændinger.

Men på grund af Thujone-komponenternes giftige natur bruges den æteriske olie sjældent i aromaterapi i dag. Den bruges dog i parfumerier eller som duftkomponent i sæbe og lignende.

Den bruges i vid udstrækning til at lindre betændelse og smerter, menstruationsklager og behandle parasitter.

Denne æteriske olie har diaphoretiske, mavestimulerende, emenagogiske og antiinflammatoriske egenskaber. Mugwort har en afslappende og beroligende virkning på nervesystemet og hjernen, som hjælper med at berolige hysteriske og epileptiske anfald.

Duft profil

Den æteriske olie fremstilles ved dampdestillation af de tørrede blomstrende toppe. Hele planten er meget aromatisk, og dens skarpe, urteagtige, kamferagtige og bittersøde duft forstærkes i den æteriske olie. Den passer godt sammen med rosmarin, salvie, cedertræ, fyrretræ og frankincense. Brug den sparsomt.

Mellem note

Hudpleje

Mugwort er rig på antioxidanter og E-vitamin, der trænger dybt ind i huden, mens den beskytter og nærer hudbarrieren. Den er kendt for sine antibakterielle, svampedræbende, bedøvende og antiinflammatoriske egenskaber, og det er blevet påvist i mange kliniske studier.

Den har en beroligende effekt og hjælper derfor med at forebygge og behandle udslæt, kløe og psoriasis. Denne urt er ekstremt god til at dulme rødme og irritation, hvilket gør den til en perfekt løsning for folk med følsom og/eller akne-udsat hud. Mugwort stimulerer også kollagen og reducerer forekomsten af fine linjer. Mugwort er en holy grail-ingrediens i en koreansk hudplejerutine.

Information

Dyrket efter økologiske forskrifter (ikke certificeret)

100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret

Dele af planten brugt
Blade og toppe

Oprindelse
Egypten

Latinske navne
Artemisia vulgaris L.

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 4 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Eugenol
Geraniol
Limonene
Linalool

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8022-37-5 ; 84775-45-1
EINECS Number: 283-874-8
INCI Name: Artemisia Vulgaris (Mugwort) Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top