,

Blue tansy olie

40,00 kr.260,00 kr.

Blue Tansy er medlem af Daisy-familien (Asteraceae) og hører hjemme i de tørre områder i det sydvestlige Middelhavsområde. Den er også kendt som marokkansk kamille og dyrkes i det nordlige Marokko og det sydlige Spanien. Begge disse fællesnavne har ført til forvirring. Blå rejnfan er nært beslægtet med almindelig rejnfan (Tanacetum vulgare) og har lignende gule blomster.
Attributten “blå” henviser til farven på olien. Dampdestillationsprocessen omdanner chamazulenet og gør det lyseblåt. Kamazulen findes også i røllike og tysk kamille, som også giver blækblå olier.

Magiske virkninger

Blue Tansy giver en følelse af indre fred. Den centrerer sindet og kan hjælpe med at give slip på dagens irritationer og spændinger. Det er en fremragende olie til meditation og til at åbne hjertechakraet.
Den kan bruges til at rense dæmoner og ånder ud af kroppen.

Traditionel brug

Blue Tansy er en relativt ny tilføjelse til aromaterapeuternes olieskabe. Den blev hurtigt populær takket være dens fremragende hudberoligende egenskaber. Den er anti-inflammatorisk, anti-svampe og anti-histaminisk. Den kan bruges i blandinger (ikke mere end 3%) til irritabel og betændt hud, og blandet med sesam- og hasselnøddeolie lindrer den forbrændt hud (strålebehandling, solskoldning). Den kan også lindre allergiske hududslæt, men kun hvis der ikke er blæredannelse. Blandet med Ravensara kan den bruges i dampinhalationer til at lindre åndedrætsbesvær. Den siges også at kunne lindre muskelsmerter.

Duft profil

Blue tansy har en lidt sød, urteagtig, aromatisk duft - det, man i parfumer ville kalde en mellemnote. Den passer godt sammen med spids lavendel, helichrysum, cypres, salvie, cedertræ, amyris og bergamot. Tilsæt sparsomt, da den let kan overdøve andre olier. Den ser ud til at fungere bedst i koncentrationer på højst 3 % i fortynding.
Mellem note

Hudpleje

Den kølende æteriske olie, der også populært kaldes "marokkansk kamilleolie" og "marokkansk blue tansy", er nyttig til at dulme mindre smerter og lokal betændelse, og når man ønsker at lindre varme, kløende insektbid.

Blue Tansy kan hjælpe med at lette uønskede muskelspasmer og også hjælpe med at reducere tilstedeværelsen af uønsket bakterie-, svampe- eller virusaktivitet.

Denne æteriske olie bruges ofte til at lindre nervesmerter, akut gigt og fibromyalgi. På grund af sine kølende antioxidantegenskaber anbefales Blue Tansy til at lindre smerten ved solskoldning og til at minimere hudskader forårsaget af frie radikaler. Disse kvaliteter og meget mere gør Blue Tansy til et så nyttigt og afrundet aromatisk materiale, der er værd at udforske.

Information

Dyrket efter økologiske forskrifter (ikke certificeret)

100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret

Dele af planten brugt
Blomster

Oprindelse
Marokko

Latinske navne
Tanacetum annuum L.

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 2 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Limonene
Linalool

Referencer & dokumenter

CAS Number: 934-978-3
INCI Name: Tanacetum Annuum (Blue Tansy) Flower Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top