,

Blå lotus absolut olie

105,00 kr.1.460,00 kr.

Blå lotus absolut var en af de vigtigste planter i det gamle Egypten. I betragtning af dens flygtige skønhed og dragende duft er det næppe overraskende. For egypterne var den en transcendental budbringer fra guderne.

Blå lotus er en vandplante, der hører hjemme i Nildeltaet. Hvert år oversvømmer den store hellige flod alluvialsletten og medbringer sorte sedimenter, der regenererer jordens frugtbarhed – en gave fra guderne. Som en strålende blomsterperle dukkede den blå lotusblomst op fra dybden af dette “urmudder”. For egypterne var de stjerneformede blomster med deres gullige midte og himmelblå kronblade et billede på solguden Ra – et symbol på transcendens og reinkarnation.

Ligesom solguden, åbner blomsterne sig om morgenen og lukker sig, når solen begynder at gå ned. Om natten sænkes de ned under vandoverfladen – kun for at blive genfødt den følgende dag. Det er derfor ikke overraskende, at den blå lotus’ blomster spillede en så vigtig rolle i de religiøse ritualer og ceremonier i det gamle Egypten. Blomsterkransen, der næsten udelukkende bestod af blå (og hvide) lotusblomster, prydede de døde såvel som de levende som et evigt symbol på evigt liv.

Magiske virkninger

Den egyptiske mytologi fortæller om en episk kamp mellem Horus og Seth. En dag fandt Seth Horus sovende under et træ. På et øjeblik rev han begge Horus' øjne ud og plantede dem i sandet. Men til hans store forbavselse voksede der blå lotusblomster frem, hvor han havde plantet øjnene.

Siden da er "Horus' øje" blevet et symbol på beskyttelse og alvidenhed.

Blå Lotus er kendt som den mest hypnotiske af lotusserne. Blå lotus er en vidunderlig meditationshjælp, der åbner chakraer (især det tredje øje) og fordriver negative følelser og tanker, hvilket hjælper en på den spirituelle vej. Som et autentisk afrodisiakum er Blå Lotus euforisk afslappende og bruges i vid udstrækning til at fremme seksuel lyst, ekstase og eufori.

Traditionel brug

I den antikke verden blev blå lotusblade brugt til at behandle leverproblemer og forstoppelse. De blev også anset for at være effektive som modgift mod slangebid og lignende giftstoffer. Dioskurides nævner, at frøene og rødderne er spiselige, både rå og kogte.

Duft profil

Den starter ret intenst med en næsten voksagtig, mandelagtig duft sammen med kraftige, grønne blomsternoter.

Som tiden går, bliver den mere blød, og dens sødme træder frem. Du får noter næsten som kirsebær blandet med syrener.
Mellem note

Hudpleje

Ud over at hjælpe med at reducere mindre smerter og betændelse er Blå lotus et smukt valg, når man ønsker at støtte hudens generelle sundhed og hjælpe med sårbehandling og støtte til heling af ar. Blå lotus er meget brugt i parfumer, badeolier, shower gels, salveblandinger, dampbehandlinger til ansigtet og hårbehandlinger eller masker, røgelse, rumfriskere, duftlys og andre aromatiske produkter. Når den bruges under massage, absorberes de aktive alkaloider i denne herlige absolute gennem huden, hvilket betyder, at både den, der giver og den, der modtager massage, vil opleve psykoaktive effekter.

Information

Denne olie er ikke dyrket, men fundet i den frie natur
Den kan derfor ikke certificeres som økologisk


100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Organisk ekstration (Hexan fri)

Dele af planten brugt
Blomster

Oprindelse
Indien

Latinske navne
Nymphaea caerulea Sav.

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder ingen af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Referencer & dokumenter

CAS Number: 9000-05-9
FEMA Number: 2133
EINECS Number: 232-523-7


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top