,

Benzoin absolut olie

140,00 kr.390,00 kr.

Benzoin absolut stammer fra et træ, der er hjemmehørende i Indonesien. I Asien er harpiksen blevet brugt til hellige og medicinske formål i tusinder af år. Det er en af de vigtigste røgelsesingredienser og brændes i rigt mål i alle slags spirituelle ceremonier. Dens søde duft behager guderne og påkalder sig deres velvilje. Arabiske handelsmænd introducerede den først til Vesten, hvor den blev modtaget med begejstring i hele den antikke verden.

Især i Mellemøsten og Egypten blev den straks inkorporeret i eksotiske røgelsesblandinger. I de nordlige dele af Europa var den mere værdsat for sine medicinske dyder, især dens slimløsende egenskaber, som stadig bruges i dag i den berømte Friars Balsam. Som helbredende røgelse mente man, at den opløftede humøret og drev “kold fugt” ud. I parfumeriet bruges den som konserveringsmiddel og fikseringsmiddel for andre olier.

Magiske virkninger

Den kraftige røg fra benzoin er en fremragende "substans", som ånder kan manifestere sig i. Dens overdådige søde duft er velegnet til brug i kærlighedsmagi, da den stimulerer den sensuelle opfattelse og åbner hjertechakraet. Den egner sig godt til brug i afrodisiakum og røgelsesblandinger.

Den kan hjælpe sindet med at give slip på smertefulde følelser, fortidens nag og vrede, og benzoe kan indstille hjertechakraet på kærlighedens vibrationer som en balance mellem at give og tage. På Java bruger shamaner den til at skifte form, så de kan påtage sig deres åndelige allieredes dyrekroppe.

Traditionel brug

En afslappende, beroligende olie, der driver depression og triste tanker væk. Faktisk kan den fremkalde en følelse af eufori. Duften er dybt sensuel og kan bruges til at frigøre følelsesmæssige blokeringer og frygt, især af seksuel karakter.

I aromaterapeutisk hudpleje bruges den til tørre, betændte hudtilstande og som ingrediens i produkter, der hjælper med at holde huden elastisk og ung. Den forbedrer blodcirkulationen og kan hjælpe ved gigt, arthritis og reumatisme. Den kan også bruges til at behandle infektioner i luftvejene som bronkitis, astma, hoste og laryngitis.

Duft profil

En sød, balsamisk, sensuel duft med noter af vanilje og kanel. Blander sig godt med Ambrette Seed, Amyris, Rose, Geranium, Sandalwood og Agarwood.

Base note

Hudpleje

Duften af denne harpiksholdige olie er meget alsidig; et fremragende fikseringsmiddel til parfume- og sæbeblandinger, der tilføjer en rig, sød note. Den bruges i blomsterblandinger af høj kvalitet, røgelsesparfumer, hellige essenser og blander sig godt med snesevis af æteriske olier, herunder agartræ, cedertræ, frankincense, myrra, patchouli, sandeltræ og vetiver.

I hudpleje bruges Benzoin til at rense og berolige huden i dybden, give glans til håret, stimulere blodgennemstrømningen og lindre ømme muskler. Olien har sammentrækkende, antimikrobielle og antiinflammatoriske egenskaber, hvilket gør den yderst effektiv som toner og til at reducere porernes størrelse og udseende, samtidig med at den renser huden og fjerner skadelige mikrober.

Information

Denne olie er ikke dyrket, men fundet i den frie natur
Den kan derfor ikke certificeres som økologisk


100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Organisk ekstration (Hexan fri)

Dele af planten brugt
Harpiks

Oprindelse
Indonesien

Latinske navne
Styrax benzoin Dryand.

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 6 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Benzyl alcohol
Benzyl saliculate
Isoeugenol
Benzyl cinnamate
Benzyl benzoate
Eugenol

Referencer & dokumenter

CAS Number: 9000-05-9
FEMA Number: 2133
EINECS Number: 232-523-7


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top