,

Baobab olie

100,00 kr.1.410,00 kr.

Baobabolie er koldpresset af frøene fra Adansonia digitata-frugttræerne, der vokser i Afrika. Baobabfrøene fjernes fra frugtskallen og den pulveragtige indre del, hvorefter de vaskes rene og tørres, inden de ekstraheres yderligere gennem koldpresning. Baobabtræet [Familie: Bombacaceae], der er kendt som en af verdens største sukkulente planter, er gennemsyret af et væld af storslåethed, legender og overtro, uanset hvor det forekommer i Afrika.

Magiske virkninger

Der er masser af historier og myter om Baobab-træet. Dets mærkelige udseende med grene, der mere ligner rødder, har givet anledning til troen på, at det vokser på hovedet.

Man mener, at ånder samles i dets grene, og det har stærke forbindelser til den afrikanske forfædrekult. Af og til bruges de hule stammer som fødselskamre eller endda som grave.

Men det betragtes også som et frugtbarheds- og livstræ og ofte som et opbevaringssted for livgivende vand. I mange afrikanske stammekulter spiller det således en rolle i livets, dødens og regenerationens mysterier.

Traditionel brug

I den afrikanske kultur kaldes det også populært for "Livets træ", og alle dele af baobabtræet, inklusive bark, blade og frugtkød, bruges i traditionel medicin.

Få træer ser mere bizarre ud end baobabtræet, som stammer fra Madagaskar og de afrikanske savanner. Alligevel er det i folks hjerter og sind æret som intet andet.

Et træ, der giver så mange gaver til mennesker og dyr - gaver i form af mad, medicin, tøj og husly - bliver i vid udstrækning fejret som et livets træ.

I Frankrig kaldes baobabtræet for abebrødstræet, fordi bavianer elsker at spise den modne, nedfaldne frugt. Et andet almindeligt navn er "Cream of Tartar"-træet, som kaldes sådan på grund af frugtens traditionelle brug som kilde til kaliumbitartrat.

Bladene giver nærende vild mad til både mennesker og dyr, mens frøene giver en pulveragtig masse, som blandes med vand for at få en genopbyggende drik. De giver også en fantastisk fugtgivende og foryngende olie, som er blevet meget populær i naturlige hudplejepræparater.

Den er rig på palmitinsyre og forskellige vitaminer, som nærer og genopbygger huden og hjælper med at bevare dens ungdommelige elasticitet. Olien absorberes let og efterlader huden med en glat og fløjlsagtig fornemmelse. Baobabolie er meget stabil og har en naturlig lang holdbarhed på ca. to år.

Duft profil

Mild, nøddeagtig duft

Hudpleje

Afrikansk baobabolie er meget rig og nærende for hud og hår, hvilket gør den ideel til mange kosmetiske formål. Den absorberes let i hudens epidermale væv, hvor den udglatter rynker og giver næring til tør og dehydreret hud.

Med sin unikke fedtsyreprofil, der indeholder næsten lige store mængder palmitinsyre, oliesyre og linolsyre, hjælper Baobab Seed Oil med at forbedre hudens elasticitet og lindre psoriasis og eksem.

Derudover har Baobab Oil smertelindrende egenskaber ved forbrændinger og har endda vist sig at fremskynde regenerering af epitelvæv.

Bortset fra huden er Baobab Oil også yderst gavnlig, når den anvendes i tørt og spaltet hår. Oliens sammensætning gør den til en perfekt, let, naturlig fugtighedscreme, der tilfører hår og hovedbund tiltrængte næringsstoffer.

Denne afrikanske naturolie giver håret fremragende fugtgivende fordele og hjælper med at rede håret ud.

Information

100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Koldpresset

Dele af planten brugt
Frø

Oprindelse
Senegal

Latinske navne
Adansonia digitata L.

Sikkerhed

Aldrig indtag æteriske olier internt

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder ingen af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Referencer & dokumenter

CAS Number: 91745-12-9 ; 225233-93-2
EINECS Number: 294-680-8
INCI Name: Adansonia Digitata (Baobab) Seed Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

FEDTSYREPROFIL

FEDTSYRE
SPECIFIKATIONER (%)
Palmitinsyre C16:0
18.00 - 30.00
Stearinsyre C18:0
2.00 - 9.00
Oliesyre C18:1 (n-9)
30.00 - 44.00
Linolsyre C18:2 (n-6)
25.00 - 37.00
Alfa-linolensyre C18:3 (n-3)
1.00 - 3.00
Arachidinsyre C20:0
0 - 2.00
Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top