,

Angelikarod olie økologisk

40,00 kr.390,00 kr.

Angelica har en kraftfuld tilstedeværelse. Høj og robust, men med filigranagtige blomster og blade, og dens sublime holdning imponerer altid. De gamle så den som ærkeenglen Michaels jordiske tilstedeværelse. Angelica blev anset for at kunne fjerne næsten alle lidelser, selv meget smitsomme sygdomme som pest! Ingen usynlig “sygdomsdæmon” kunne hamle op med denne mægtige beskytters eminente vitalitet.

Angelica er medlem af sellerifamilien, som indeholder mange spiselige, men også nogle meget giftige arter. Selvom kvan ikke er en grøntsag eller køkkenurt, som mange af dens fætre, er den heller ikke fremmed i køkkenet. Tidligere spiste man de kandiserede Angelica-rødder som en snack. I dag er det mere almindeligt at bruge den som lægeurt. Roden er den mest potente del. Den er en kraftfuld tonic og styrker immunforsvaret. Dens aromatiske egenskaber gør den også til et meget effektivt mavemiddel, der kan løse alle former for fordøjelsesproblemer. Især hvis årsagen er stress, virker Angelica som en beroligende engel.

Magiske virkninger

Urternes ærkeengel er en uovertruffen beskytter. I magisk aromaterapi bruges Angelica-olie til at styrke modstandskraft og beslutsomhed. Den hjælper dem, der har svært ved at træffe beslutninger og stå ved dem.

Kvanolie kan tilsættes blandinger for at fjerne frygt og angst og for at styrke udholdenheden. Den jordagtige duft af Angelica-rodolie hører til jordens element. Det er en fremragende hjælp til at forbinde sig med den fysiske verden. Den kan bruges til jordforbindelse og til at komme i kontakt med kroppen.

I oldtiden troede man, at Angelica kunne afværge onde ånder, og den blev brugt ved hedenske festivaler. Dens senere association med engle, i dens botaniske navn og på mange europæiske sprog, menes at stamme fra det faktum, at den kom i blomst omkring den 8. maj, den hellige ærkeengel Michaels festdag.

Traditionel brug

Både rødder og frø indeholder flygtige olier, men aromaterapeuter bruger mest den olie, der destilleres fra roden.
Aromaterapeutiske hudplejeprodukter, der lindrer irritabel eller inflammatorisk hud som f.eks. psoriasis, kan indeholde Angelica-olie. Ved at stimulere den perifere cirkulation kan den også hjælpe med kedelig, overbelastet hud.
I massageolieblandinger hjælper den med at lindre reumatiske smerter og gigtsmerter.

Ved bronkial overbelastning og andre luftvejssygdomme bruges den bedst som inhalationsmiddel. Diffunderet i en olielampe kan den hjælpe med at lindre stress og nervøse spændinger samt invaliderende tilstande som anoreksi.

Duft profil

Rodolien har en varm, let krydret og stærkt jordaromatisk duft, der minder om moskus og benzoe. Den passer godt sammen med andre basisnoter som patchouli, opoponax, salvie, egetræsmos og vetiver, og benzoe, men også med citrusolier som bergamot, petitgrain, citrongræs, enebær, manuka og ylang ylang.
Base til mellemnote

Hudpleje

Angelica er anerkendt for sin aroma inden for finere dufte, naturlig parfume og skønhed/personlig pleje. Aromaen har en bemærkelsesværdig dybde, vedholdenhed og spredningsevne, hvilket gør den meget brugt som basenote og kan hjælpe med at fungere som et naturligt fikseringsmiddel.
Ud over at blive brugt i naturlig parfume er Angelica også nyttig til at håndtere smerter og betændelse, muskelspasmer og uønsket bakterie-, svampe- eller virusaktivitet.
Angelica kan også hjælpe med at revitalisere kedelig, overbelastet hud ved at fremme en sund mikrobiel balance. Denne alsidige olie understøtter også afgiftningsprocesser og anvendes for sin understøttende effekt på åndedrætsfunktionen.

Information


Økologisk
100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret æterisk olie

Dele af planten brugt
Rødder

Oprindelse
Frankrig

Latinske navne
Angelica archangelica L.
Archangelica officinalis Hoffm.
Angelica officinalis Moench

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 2 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Limonene
Linalool

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8015-64-3 ; 84775-41-7
FEMA Number: 2088
EINECS Number: 283-871-1
INCI Name: Angelica Archangelica Root Oil


Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top