,

Ambrette olie økologisk

80,00 kr.1.160,00 kr.

Ambrettefrøolie stammer fra frøene af en type hibiscus, der er almindelig i Indien og Mellemøsten, hvor de også bruges som krydderi. I de arabiske lande tilsættes frøene nogle gange til kaffe. Ambrettefrø, også kendt som moskusmalve, har en varm blomsterduft, der minder om ægte moskus, som er et animalsk produkt, der udvindes af moskushjortens kønskirtler. Heldigvis er det lykkedes at begrænse salget af ægte moskus, hvilket har reddet hjorten fra udryddelse. Ambrettefrø bruges som erstatning i parfume og kosmetik. Den sanselige aroma har længe været værdsat for sine afrodisiakale egenskaber.

Magiske virkninger

Musk Ambrette stimulerer basischakraet og hæver Kundalini-slangen. Den bruges i sexmagi og tantrisk praksis.
Den sensuelle duft er pirrende og ophidsende. Den kan bruges til at overvinde hæmninger og blokeringer af seksuel energi.

Traditionel brug

I Indien har rødderne og frøene fra Ambrette en lang tradition for medicinsk brug. Ambrettefrøolie afslapper nervesystemet og kan bruges til at behandle stress, angst, spændingshovedpine og depression.

Den virker på fordøjelsessystemet og kan bruges mod kvalme og mavekramper. Den stimulerer blodcirkulationen og lindrer muskelspasmer, kramper, ømhed og smerter.

Duft profil

En duft, der ligger et sted mellem træ og blomster: varm, moskusagtig, sød og forførende. Den bruges som erstatning for ægte moskus (animalsk produkt) og passer godt sammen med Jasmin, Ylang Ylang, Rose, Neroli, Geranium, Citron, Spidskommen, Sandeltræ, Salvie, Bergamot, Lime og Koriander.

Brug sparsomt; for meget af denne duft i en blanding kan være overvældende. Den fulde aroma udvikler sig med tiden og bør have et par dage til at "folde sig ud"

Basisnote, fremragende fikseringsmiddel

Hudpleje

I parfume er Ambrette et fremragende fikseringsmiddel med en ophøjet effekt - den har en spændende, meget kompleks aromatisk profil - intenst rig, sød, nøddeagtig/frøagtig, moskusagtig-blomsteragtig aroma og understreget med den subtile, sensuelle karakter af læder og animalske noter gennem hele den lange drydown. Det er et ekstremt vedholdende og fremragende fikseringsmiddel, som bliver bedre med alderen.

Ambrette giver træagtige, moskusagtige og let blomsteragtige noter til parfumer. Den giver den botaniske version af den moskusaroma, der er så værdsat i naturlig/botanisk parfume, og den er et meget sundere valg end syntetisk moskus til brug i parfumeformler.

Information


Økologisk
100% Naturlig
100% Vegansk
Etisk & bæredygtigt høstet

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret æterisk olie

Dele af planten brugt
Frø

Oprindelse
Indien

Latinske navne
Abelmoschus moschatus Medik.
Hibiscus Abelmoschus
Abelmoschus abelmoschus (L.)

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder 2 af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Farnesol
Linalool

Referencer & dokumenter

CAS Number: 8015-62-1 ; 84455-19-6
FEMA Number: 2051
EINECS Number: 282-891-8
INCI Name: Hibiscus Abelmoschus Seed Oil

Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top