,

Agartræ (OUD) olie

180,00 kr.2.670,00 kr.

Den legendariske Agarwood eller Aloeswood, som det også kaldes, er et af de mest mystiske og kostbare stoffer, der bruges i parfumeri og magi. Selv i bibelsk tid var det meget eftertragtet og havde ry for at være en suveræn afrodisiakum-røgelsesingrediens. Dens sande oprindelse ligger i Sydøstasien, hvor den er lige så eftertragtet. Japanerne, som har en meget raffineret røgelseskultur, er særligt begejstrede for Agarwood, som danner grundlaget for de fleste af deres blandinger.

I Indien er den kendt som Garu Garu og er forbundet med Garuda, den guddommelige ørn, der bærer Lord Vishnu på sine vinger. På kinesisk er det mere pragmatisk kendt som “synkende røgelse”, hvilket henviser til, at det harpiksbelastede træ vil synke i vand i stedet for at svømme. Det, der gør dette stof så værdifuldt og sjældent, er, at harpiksen kun udvikles som en patologisk reaktion på svampeinfektion i kerneveddet. Jo ældre træet er, og jo mere fremskreden infektionen er, jo mere harpiksholdigt bliver træet.

Men på grund af den store efterspørgsel bliver det sværere og sværere at finde træ. Som følge heraf er prisen på træflis og olie steget kraftigt. På grund af grådighed og vilkårlig fældning af selv sunde træer er artens overlevelse blevet truet, og handlen er blevet begrænset. Der er dog projekter i gang, som sigter mod at producere Agarwood-flis og Oud-olie på en bæredygtig måde ved kunstigt at inficere plantede træer med svampen. Hvis disse projekter lykkes, kan Agarwood blive lettere tilgængeligt og til at betale, og de vilde træer kan få en chance for at overleve.

Magiske virkninger

Agarwood, eller Ud, som det også kaldes, bruges i alle spirituelle traditioner til at opnå de højeste bevidsthedstilstande under meditation og bøn. Det er også højt værdsat som afrodisiakum. Nogle kilder mener, at denne effekt skyldes feromonlignende forbindelser i harpiksen.

Oud hæver den spirituelle vibration og kan bruges i transcendental meditation og høj magi. Den neutraliserer negativ energi og stabiliserer sind og følelser.

Agarwood er æret og værdsat af mange kulturer og er en udsøgt tilføjelse til den naturlige parfumeurs palet og bruges ofte i hellige olieblandinger og til ceremoniel salvelse.

Traditionel brug

På grund af sin sjældenhed og dyrebarhed bruges denne olie sjældent i aromaterapi. Den kan være meget nyttig ved visse mentale forstyrrelser og følelsesmæssig ubalance. Den bruges til at “stimulere chi” og til at varme kroppen op indefra.
Den bruges også til maveproblemer, bronkialastma og reumatiske smerter og smertefulde led.

Duft profil

En dybt balsamisk, sød, træagtig duft. Blander sig godt med Sandalwood, Frankincense, Rose, Neroli, Jasmin, Frangipani, Vetiver, Carnation og Geranium, men det ville være en skam at blande denne olie med noget andet.

Basisnote, fremragende fikseringsmiddel

Hudpleje

Agarwood er æret og værdsat af mange kulturer og er en udsøgt tilføjelse til den naturlige parfumeurs palet og bruges ofte i hellige olieblandinger og til ceremoniel salvelse. Den bruges ofte som basisnote i parfumeblandinger, da den giver dybde og balance til den overordnede aromatiske profil.
Agarwood er et fremragende fikseringsmiddel til massageolier, bade- og kropsprodukter, naturlige parfumeblandinger og en fremragende base at bygge videre på til dine egne kreationer. Oliens kemiske sammensætning gør, at den virker stærkt blødgørende og trænger dybt ind i huden for at give den en solid dosis fugt.
Dens blide astringerende egenskaber gør også Oud til den perfekte, blide toner. Den opstrammer også huden og reducerer forekomsten af fine linjer og rynker, mens den beroliger huden med beroligende forbindelser, der udjævner hudtonen og efterlader huden fornyet og opfrisket.

Information

Dyrket efter økologiske forskrifter (ikke certificeret)
100% Naturlig
100% Vegansk
Høstet bæredygtigt

Ekstrationsmetode
Dampdestilleret æterisk olie

Dele af planten brugt
Kernetræ

Oprindelse
Indien

Latinske navne
Aquilaria malaccensis Lam.
Aquilaria agallocha Roxb.
Aquilaria crassna Pierre

Sikkerhed

Indtag aldrig rene æteriske olier

Brug aldrig ufortyndet på huden

Gravide kvinder, ammende og børn under 2 år, bør ikke bruge æteriske olier

Hold æteriske olier væk fra børn og dyr - mange dyr kan ikke tåle flere former for olier

Vær ekstra varsom ved brug af olie på et følsomt sted

Produktet er i sin rene form faremærket

Kan være livsfarligt, hvis det indtages og kommer i luftvejene. Kan forårsage allergisk hudreaktion. Forårsager hudirritation. Forårsager alvorlig øjenirritation. Meget giftig med langvarige virkninger for vandlevende organismer.

Allergi

I Danmark er der regler for klassificering af deklarationspligtige parfumestoffer i kosmetiske produkter. Dette er en samling af 26 forskellige stoffer.

Parfumestofferne er naturlige bestanddele i nogle olier, og er derfor ikke indikation af urenheder i olien eller rester fra en eventuel ekstraktions proces.

Denne olie indeholder ingen af de i alt 26 deklarationspligtige parfumestoffer

Referencer & dokumenter

CAS Number: 94350-09-1 ; 958663-49-5
EINECS Number: 305-227-1
INCI Name: Aquilaria malaccensis Wood Oil

Download vores sikkerhedsdatablad her

Olie mængde

5 ml, 10 ml, 20 ml, 50 ml, 100 ml, 250 ml, 500 ml, 1 liter

Indkøbskurv
Scroll to Top