Æterisk

Viser 1–12 af 32 resultater

 • Agartræ (OUD) olie

  180,00 kr.2.670,00 kr.

  Den legendariske Agarwood eller Aloeswood, som det også kaldes, er et af de mest mystiske og kostbare stoffer, der bruges i parfumeri og magi. Selv i bibelsk tid var det meget eftertragtet og havde ry for at være en suveræn afrodisiakum-røgelsesingrediens. Dens sande oprindelse ligger i Sydøstasien, hvor den er lige så eftertragtet. Japanerne, som har en meget raffineret røgelseskultur, er særligt begejstrede for Agarwood, som danner grundlaget for de fleste af deres blandinger.

  I Indien er den kendt som Garu Garu og er forbundet med Garuda, den guddommelige ørn, der bærer Lord Vishnu på sine vinger. På kinesisk er det mere pragmatisk kendt som “synkende røgelse”, hvilket henviser til, at det harpiksbelastede træ vil synke i vand i stedet for at svømme. Det, der gør dette stof så værdifuldt og sjældent, er, at harpiksen kun udvikles som en patologisk reaktion på svampeinfektion i kerneveddet. Jo ældre træet er, og jo mere fremskreden infektionen er, jo mere harpiksholdigt bliver træet.

  Men på grund af den store efterspørgsel bliver det sværere og sværere at finde træ. Som følge heraf er prisen på træflis og olie steget kraftigt. På grund af grådighed og vilkårlig fældning af selv sunde træer er artens overlevelse blevet truet, og handlen er blevet begrænset. Der er dog projekter i gang, som sigter mod at producere Agarwood-flis og Oud-olie på en bæredygtig måde ved kunstigt at inficere plantede træer med svampen. Hvis disse projekter lykkes, kan Agarwood blive lettere tilgængeligt og til at betale, og de vilde træer kan få en chance for at overleve.

 • Ambrette olie økologisk

  80,00 kr.1.160,00 kr.

  Ambrettefrøolie stammer fra frøene af en type hibiscus, der er almindelig i Indien og Mellemøsten, hvor de også bruges som krydderi. I de arabiske lande tilsættes frøene nogle gange til kaffe. Ambrettefrø, også kendt som moskusmalve, har en varm blomsterduft, der minder om ægte moskus, som er et animalsk produkt, der udvindes af moskushjortens kønskirtler. Heldigvis er det lykkedes at begrænse salget af ægte moskus, hvilket har reddet hjorten fra udryddelse. Ambrettefrø bruges som erstatning i parfume og kosmetik. Den sanselige aroma har længe været værdsat for sine afrodisiakale egenskaber.

 • Angelikarod olie økologisk

  40,00 kr.390,00 kr.

  Angelica har en kraftfuld tilstedeværelse. Høj og robust, men med filigranagtige blomster og blade, og dens sublime holdning imponerer altid. De gamle så den som ærkeenglen Michaels jordiske tilstedeværelse. Angelica blev anset for at kunne fjerne næsten alle lidelser, selv meget smitsomme sygdomme som pest! Ingen usynlig “sygdomsdæmon” kunne hamle op med denne mægtige beskytters eminente vitalitet.

  Angelica er medlem af sellerifamilien, som indeholder mange spiselige, men også nogle meget giftige arter. Selvom kvan ikke er en grøntsag eller køkkenurt, som mange af dens fætre, er den heller ikke fremmed i køkkenet. Tidligere spiste man de kandiserede Angelica-rødder som en snack. I dag er det mere almindeligt at bruge den som lægeurt. Roden er den mest potente del. Den er en kraftfuld tonic og styrker immunforsvaret. Dens aromatiske egenskaber gør den også til et meget effektivt mavemiddel, der kan løse alle former for fordøjelsesproblemer. Især hvis årsagen er stress, virker Angelica som en beroligende engel.

 • Blue tansy olie

  40,00 kr.260,00 kr.

  Blue Tansy er medlem af Daisy-familien (Asteraceae) og hører hjemme i de tørre områder i det sydvestlige Middelhavsområde. Den er også kendt som marokkansk kamille og dyrkes i det nordlige Marokko og det sydlige Spanien. Begge disse fællesnavne har ført til forvirring. Blå rejnfan er nært beslægtet med almindelig rejnfan (Tanacetum vulgare) og har lignende gule blomster.
  Attributten “blå” henviser til farven på olien. Dampdestillationsprocessen omdanner chamazulenet og gør det lyseblåt. Kamazulen findes også i røllike og tysk kamille, som også giver blækblå olier.

 • Bynke olie

  40,00 kr.400,00 kr.

  Som mange andre medlemmer af Artemisia-slægten har Bynke (Mugwort) en lang historie som en magisk og medicinsk planteallierede. En gammel angelsaksisk urteformular fra det 10. eller 11. århundrede omtaler den som “den ældste af alle urter” og lovpriser dens evne til at modstå gift og smitte.

  De gamle betragtede dens natur som “varm og tør” og brugte den til at modvirke “kolde” forhold. Mugwort blev værdsat som en “kvindeurt”; den hjælper ved fødsler og regulerer menstruationscyklussen. Dens bitre bestanddele virker på fordøjelsessystemet og leveren. Den tørrede urt blev nogle gange brugt som køkkenurt til at gøre fedtholdigt kød lettere at fordøje. I kinesisk medicin bruges den tørrede urt i en slags “varmeakupunktur” kendt som “moxibustion” til at hjælpe med at fjerne overbelastede meridianer.

 • Cassia olie økologisk

  45,00 kr.180,00 kr.

  Cassia æterisk olie er en af de mest universelt elskede æteriske olier. Dens aroma har længe været forbundet med tryghed og ro. Omvendt minder den energigivende “eufori” fra den æteriske olie lidt om at gå ind i et aromatisk bageri. Den kan være både opløftende og beroligende. Denne trøstende olie er krydret, pikant, sød og berusende.

  Cassia har været brugt i tusindvis af år for sine mange sundhedsmæssige fordele. Det er en af de få æteriske olier, der er nævnt i Det Gamle Testamente, og den er kendt for sin umiskendelige duft og beroligende aromatiske egenskaber. Cassiabark, både i pulverform og som “pinde”, bruges som smagsgiver i konfekt, desserter, bagværk og kød; det indgår også i mange karryopskrifter.

 • Citron olie økologisk

  40,00 kr.180,00 kr.

  Hvis solskin kunne indfanges i en frugt, ville det være en citron. Den liflige aroma sprudler af livlighed og kilder sjælen som en solstråle. Duften af citronolie minder os øjeblikkeligt om solrige himmelstrøg og spreder en lille smule middelhavsstemning. Det er svært at fastslå citronens nøjagtige oprindelse, så udbredt har dens vandringer været.

  Man mener, at den stammer fra Indien eller Sydøstasien og først spredte sig til Kina, hvor den blev dyrket i omkring 4000 år. Derfra fandt den vej til den arabiske verden og til sidst til Romerriget. Nordeuropæerne stødte sandsynligvis først på dem med de hjemvendte korsfarere. I middelalderen var citronen velkendt, selv i England.

  Men deres sande værdi som et livreddende middel mod skørbug blev først erkendt i de store sørejsers tidsalder, da man opdagede, at sømænd, der havde adgang til citroner, ikke blev ramt af skørbug. Det blev derfor standard at medbringe citroner på alle længere sørejser, og derfor blev britiske sømænd kendt som “limeys”. Under renæssancen blev de smukke citrustræer med deres sødmefulde blomster meget populære hos aristokratiet, og det blev moderne at dyrke dem langt ud over deres naturlige udbredelsesområde. Man var nødt til at bygge særlige vinterhaver for at beskytte de følsomme træer mod de barske nordeuropæiske vintre.

 • Enebær blad olie økologisk

  40,00 kr.210,00 kr.

  Ifølge nogle arkæologer har enebær været vores nærmeste magiske planteallierede siden neolitisk tid.

  Enebær blev allerede nævnt i de gamle egyptiske papyri; dens duftende træ, nåle og bær blev brugt som røgelse og medicin.

  Enebær siges at have evnen til at afværge det onde. Ingen dæmoner eller djævle kunne modstå dens kraft, ikke engang sygdommens dæmoner: Hvis man røgter et rum med enebær, dræber det bakterier og renser luften i et sygerum. Da den sorte død hærgede Europa, var enebær en af de mest lovende og effektive beskyttere. Men den blev også betragtet som en vogter af tærsklen mellem denne verden og den næste.

  Ligesom taks mente man, at den plejede de dødes sjæle, indtil de var klar til at blive reinkarneret. Af denne grund blev de ofte plantet på grave. I Egypten spillede de også en rolle i mysterierne om de døde. Enebær blev fundet i sarkofagerne og endda i hånden på en af faraoerne, som om han ville betale færgemanden med disse frø. Enebær var dybt æret af landbefolkningen, og folk vippede med hatten, når de gik forbi, som et tegn på respekt.

  Alle mulige magiske kræfter blev tilskrevet den: hjælp til at genfinde tabte genstande, beskyttelse mod giftige dyr og værn mod svimmelhed og svaghed, for blot at nævne nogle få.

  Nogle af disse gamle folkelige anvendelser er bestemt baseret på empiriske beviser.

  Enebær afviser faktisk bidende insekter, og dens stimulerende egenskaber kan “bevare ånden” og forhindre svimmelhed og svaghed. Men i dag er det en anden form for “spiritusbevarelse”, enebær er bedst kendt for: det er den unikke smagsingrediens i gin. Enebær er ikke så almindeligt i køkkenet i dag, men tidligere var det et almindeligt krydderi, især til fedtet kød. Enebærolie bør ikke anvendes under graviditet. Undgå i tilfælde af akut nyrebetændelse.

 • Fragonia æterisk olie

  45,00 kr.500,00 kr.

  Fragonia æterisk olie er dampdestilleret fra de lange blade og kviste af den blomstrende Agonis fragrans-busk, der vokser vildt i den australske bush. Den duftende stedsegrønne busk kan blive op til 2,5 m høj og er kendt for sin modstandsdygtighed.

  Fragonia er en spændende ny tilføjelse til aromaterapeutens samling. Den har kun været tilgængelig siden 2006, men er hurtigt blevet populær.

  Den sammenlignes ofte med te-træolie, men har en blidere, sødere duft, der gør den mere velegnet som ingrediens i aromaterapiprodukter som f.eks. bade- eller massageolier. Man ved meget lidt om den traditionelle brug af denne plante, da det område, hvor den er endemisk, først blev beboet sent.

 • Frankincense olie økologisk

  45,00 kr.470,00 kr.

  Der findes mange arter af frankincense. Frankincense sacra-træer vokser i Oman og Yemen. Denne art producerer det, der anses for at være den højeste kvalitet af frankincense, der findes.

  Frankincense-træer er utroligt modstandsdygtige og kan overleve under de mest ugunstige og fjendtlige forhold. De vokser meget langsomt og begynder først at producere harpiks, når de er 8-10 år gamle. Saften høstes ved at lave gentagne snit. Hvert efterfølgende snit giver en renere og klarere harpiks. Overhøstning har været et problem, og de vilde bestande er truede. Men erkendelsen af disse træers enorme værdi har ført til en bevaringsindsats og en mere bæredygtig høstpraksis.

  Harpiksens duft er simpelthen guddommelig. Frankincense sacras medicinske egenskaber ligner, men er bedre end andre typer af Frankincense. Medicinske forskere har endda fundet ud af, at den er effektiv mod flere typer kræft.

 • Geranium olie økologisk

  40,00 kr.370,00 kr.

  Der findes omkring 700 arter af Geraniums, hvoraf mange er blevet meget populære som dekorative, duftende stue- og haveplanter. Kun omkring 10 af alle disse sorter bruges til produktion af æterisk olie. I Afrika planter man ofte pelargonier omkring huset for at beskytte sig, især mod slanger.

  Ifølge legenden gav profeten Muhammed Geranium Absolute sin dejlige duft, da han en dag kom forbi et ydmygt ukrudt på vej ned fra bjerget. Han hvilede sig et øjeblik og hængte sin svedige skjorte på urten. Geraniumen holdt den op mod solen, indtil den var tør, hvilket glædede profeten så meget, at han dækkede den med smukt duftende blomster. Geraniumolie er blevet en af de mest anvendte olier i aromaterapi, og dens overordnede virkning beskrives som “afbalancerende”.

 • Gingergrass olie

  40,00 kr.190,00 kr.

  Vores Gingergrass olie er dampdestilleret fra de rige, krydrede grønne blade af urten Cymbopogon martini var. sofia, der vokser vildt i Indien. Med sin friske, citronagtige, jordagtige, søde og krydrede aroma er ingefærgræsolie opløftende, rensende og en vidunderlig tilføjelse til blandinger, der er skabt til at understøtte et afbalanceret, jordnært perspektiv på sund velvære.

Indkøbskurv
Scroll to Top