Absolut

Viser 1–12 af 25 resultater

 • Benzoin absolut olie

  140,00 kr.390,00 kr.

  Benzoin absolut stammer fra et træ, der er hjemmehørende i Indonesien. I Asien er harpiksen blevet brugt til hellige og medicinske formål i tusinder af år. Det er en af de vigtigste røgelsesingredienser og brændes i rigt mål i alle slags spirituelle ceremonier. Dens søde duft behager guderne og påkalder sig deres velvilje. Arabiske handelsmænd introducerede den først til Vesten, hvor den blev modtaget med begejstring i hele den antikke verden.

  Især i Mellemøsten og Egypten blev den straks inkorporeret i eksotiske røgelsesblandinger. I de nordlige dele af Europa var den mere værdsat for sine medicinske dyder, især dens slimløsende egenskaber, som stadig bruges i dag i den berømte Friars Balsam. Som helbredende røgelse mente man, at den opløftede humøret og drev “kold fugt” ud. I parfumeriet bruges den som konserveringsmiddel og fikseringsmiddel for andre olier.

 • Blå lotus absolut olie

  105,00 kr.1.460,00 kr.

  Blå lotus absolut var en af de vigtigste planter i det gamle Egypten. I betragtning af dens flygtige skønhed og dragende duft er det næppe overraskende. For egypterne var den en transcendental budbringer fra guderne.

  Blå lotus er en vandplante, der hører hjemme i Nildeltaet. Hvert år oversvømmer den store hellige flod alluvialsletten og medbringer sorte sedimenter, der regenererer jordens frugtbarhed – en gave fra guderne. Som en strålende blomsterperle dukkede den blå lotusblomst op fra dybden af dette “urmudder”. For egypterne var de stjerneformede blomster med deres gullige midte og himmelblå kronblade et billede på solguden Ra – et symbol på transcendens og reinkarnation.

  Ligesom solguden, åbner blomsterne sig om morgenen og lukker sig, når solen begynder at gå ned. Om natten sænkes de ned under vandoverfladen – kun for at blive genfødt den følgende dag. Det er derfor ikke overraskende, at den blå lotus’ blomster spillede en så vigtig rolle i de religiøse ritualer og ceremonier i det gamle Egypten. Blomsterkransen, der næsten udelukkende bestod af blå (og hvide) lotusblomster, prydede de døde såvel som de levende som et evigt symbol på evigt liv.

 • Boronia absolut olie

  85,00 kr.1.180,00 kr.

  Boronia Absolute, udvindes af de duftende bægerformede rødlilla blomster fra busken Boronia megastigma [familie: Rutaceae], der stammer fra det vestlige Australien. Med sin utroligt dragende, rige, blomsteragtige aroma med den naturlige grønne friskhed af cassis og undertoner af modnende hø bruges Boronia Absolute i vid udstrækning inden for parfumeri- og duftapplikationer.

 • Cyclamen absolut olie

  65,00 kr.920,00 kr.

  Cyclamen er en lavtvoksende staude, der stammer fra Middelhavsområdet og det nordøstlige Afrika, hvor den vokser som en underskovsplante i tørre skovområder. Bladene er grønne, hjerteformede og brogede og dukker som regel op sidst på vinteren og visner ned i den varmeste del af sommeren.

  Blomsterne dukker op om efteråret på 4-6 tommer lange stilke over bladene. Blomsterne er fe-agtige og består af fem sammenvoksede kronblade i hvid, pink, rød eller lilla, hvor pink er den mest almindelige. De efterfølges af en frugt med fem kamre, der indeholder klæbrige frø, som er meget attraktive for myrer, da de er designet til at blive spredt af dem.

  Familienavnet “Cyclamen” er afledt af det græske ord kyklos, som betyder “cirkel” og henviser til den cirkulære, skiveformede rodknold. Det er en unik plante med overlegne medicinske og hudplejende egenskaber.

 • Egemos absolut olie

  80,00 kr.420,00 kr.

  Egemos er de æteriske oliers “grønne mand”, den er indbegrebet af ånden i en gammel skov. Dens dybgrønne, jordagtige, moskusagtige duft er rå og primal, men formidler alligevel den blide side af naturens mandlige aspekt. Disse ældgamle organismer er skovens vogtere og meget følsomme over for miljøforurening.

  Hvor egemos og andre laver vokser frodigt, kan man være sikker på, at luften er ren – desværre er sådanne steder ved at blive sjældne, og det samme er egemos. Lav (lichen) er komplekse sammensatte organismer, som kun kan eksistere i symbiose. De er som skovens nervesystem, der formidler selv de mest subtile ændringer i miljøforholdene til alle dele af skoven. De har ingen prangende blomster, ingen lækre frugter eller nærende rødder, men alligevel er de uhyre vigtige for økosystemets integritet og de første indikatorer på ubalance.

  Deres vækstcyklus er så langsom, at den næsten er tidløs, og de er blandt de ældste levende ting på planeten. Når de er væk, vil skoven og alt det liv, den understøtter, også forsvinde. Amerikanske indianere har længe brugt forskellige laver (lichen) til mad, medicin og som naturlige farvestoffer. I førsteklasses parfumeri bruges egemos som fikseringsmiddel.

  Denne absolut er fast ved stuetemperatur

 • Frangipani absolut olie

  65,00 kr.930,00 kr.

  Frangipani, også kendt som Plumera, er et af de dejligste medlemmer af Apocynacea eller Dogbane-familien. Dens sarte, silkeagtige blomster findes i et utal af variationer, og dens fortryllende duft kan beskrives som alle parfumers moder – det er nektar for guderne. I Indien, Bali og andre tropiske lande holdes den hellig og er til stede ved enhver ceremoni. Men mest af alt er den hellig for Krishna. Frangipani-træer bliver ofte plantet på tempelpladser, hvilket har givet dem navnet “pagodetræer”.

  I Indien plantes de også ofte i nærheden af grave og æres som et “Livets Træ”, der symboliserer sjælens evige liv. Mayaerne i Mellemamerika holder også dette træ for helligt. De røde og hvide sorter repræsenterer henholdsvis solen og månen. Shamaner bruger blomstervandet fra frangipani som en offergave til guderne.

  Frangipani har fået sit navn fra en parfume, der blev opfundet af markisen Frangipani, Marechal des Armees under Ludvig XIII af Frankrig. Den var sammensat af alle kendte krydderier, indtil Plumeria (Frangipani) blev opdaget. Duften af Frangipani var den perfekte parfume, en million gange bedre end alle andre dufte tilsammen. Fra nu af blev parfumen lavet af Frangipani, og træet blev opkaldt efter markisen.

 • Galbanum olie

  45,00 kr.550,00 kr.

  Galbanum har en gådefuld og kompleks aroma og er lidt af en særling, hvad angår olier. Den stammer fra en harpiks, der ikke, som man måske skulle tro, udvindes fra et træ, men snarere fra en urteagtig plante af gulerodsfamilien, der er hjemmehørende i Irak og Iran.

  Hele planten udskiller en mælkeagtig substans, som hærder, når den udsættes for luft. Denne harpiks er blevet brugt som røgelse og medicin siden bibelsk tid. Aromaen af den æteriske olie er noget mere raffineret end aromaen af harpiksen, som den destilleres fra. Mens røgelse kun blev brugt til hellige lejligheder, kunne galbanum og myrra også brændes til husholdningsformål. Det blev traditionelt brændt som røgelse ved forårsjævndøgn.

 • Hvid lotus absolut olie

  100,00 kr.1.380,00 kr.

  Hvid Lotus udvindes af blomsterne fra Nelumbo Nucifera. Den hører til familien Nelumbonaceae og er hjemmehørende i dele af Østafrika og Sydøstasien.

  Den dyrkes også på flodbredder rundt omkring i Europa. Den er også kendt som egyptisk lotus og tigerlotus og er Egyptens nationalblomst. Lotus er et symbol på nyt liv og skabelse i egyptisk kultur, den betragtes som hellig og blev tilbedt der.

  Oplev den sublime essens af ro med vores Hvide Lotus. Fordyb dig i den delikate, blomstrede aroma, der er kendt for sin beroligende og centrerende virkning på sind og ånd.

 • Hyldeblomst absolut olie

  70,00 kr.1.040,00 kr.

  Hyldeblomst absolute olie, også kaldet Elderflower Essential Oil, er udvundet af de smukke cremede, hvide blomster fra den bladrige Sambucus nigra-busk, der dyrkes i USA.

  Det velkendte hyldetræ, som findes i alle hække i England, er en af de mest magiske planter i heksenes repertoire. Gamle navne som Holler, Hylder, Hyllantree og det tyske ord Holunder eller Hyldemor, som hun blev kaldt i Danmark, henviser alle til en gammel vegetationsgudinde, som hyldetræet var helligt for i tidligere tider.

  Man mente, at Hyldeblomst var beboet af en træ-dryade, som inkarnerede dens sjæl. Dryaden kunne være venlig eller voldsom, alt efter hvordan den blev behandlet. De, der respekterede Hyldeblomst træet og aldrig skar dets grene af, blev beskyttet og velsignet, men ve dem, der vovede at lægge en økse på det hellige træ. Den eneste gode grund til at plukke i en del af hyldetræet var til medicin, hvis man højtideligt forklarede sit formål og bad om tilladelse fra træet. Hyld har virkelig fantastiske medicinske kræfter, så meget, at nogle mennesker har kaldt dem “en fattigmands medicinkiste”.

 • Ingefærlilje absolut olie

  75,00 kr.1.010,00 kr.

  Hvid Ingefærlilje, også kaldet White Ginger Lily Essential Oil, er udvundet af de utroligt velduftende hvide sommerfuglelignende blomster af Hedychium coronarium [familie: Zingiberaceae], der er hjemmehørende i Østindien, Kina, Myanmar og Taiwan. Olien har en karakteristisk rig, overjordisk, cremet, sensuel og eksotisk blomsteraroma med bløde, krydrede, ingefærlignende undertoner.

  Hvid ingefærlilje er Cubas nationalblomst, hvor den er kendt som mariposa blanca, der bogstaveligt talt betyder “hvid sommerfugleblomst”. Det er en højkoncentreret absolut olie, som er brun i farven og dufter berusende sødt med en beroligende og beroligende effekt, når den indåndes.

 • Jasmin grandiflorum absolut olie økologisk

  90,00 kr.1.220,00 kr.

  Kleopatra lånte skamløst denne blomsternes forførende kraft og overhældte sine sejl med jasmin- og neroliolie, da hun drog ud for at erobre Marc Antonys lænder – ikke underligt, at fyren ikke havde en chance. På trods af prisen er jasmin blandt de mest kendte og populære æteriske olier.

  I Indien betragtes blomsterne fra Jasmin som hellige og symboliserer uskyld og renhed i sindet. Jasminblomsterkranse pryder templer og hellige afbildninger eller ofres til guderne.

  Ved religiøse festivaler mener man, at guderne selv er til stede i blomsterne. Jasminblomster er altid velkomne ved bryllupsceremonier, og kvinder fletter gerne en snor af blomster ind i håret og indhyller sig på den måde i denne smukke, mest sanselige af naturens parfumer.

 • Juhi absolut olie

  85,00 kr.1.140,00 kr.

  Jasmin Absolute, også kaldet Jasmine Auriculatum, udvindes af de duftende, delikate blomster fra busken Jasminum auriculatum, der vokser i Indien.

  Jasmin Absolute har en dynamisk duftprofil, der udstråler hvide blomster, orientalsk sødme, legesyg moskus og berusende røgelseskvaliteter med stærke undertoner af orangeblomst Absolut flettet sammen med dug fra tropiske frugter.

  Jasminum auriculatum [familie: Oleaceae] er ikke en særlig velkendt art af jasmin, men den fortjener særlig opmærksomhed. Den vokser primært i de sydasiatiske lande Indien, Nepal, Sri Lanka, Bhutan og Andamanerne. På grund af den aromatiske olie i blomsterne dyrkes den kommercielt i Indien og Thailand. Jasmin er også populært kendt som Juhi og er en utrolig smuk blomst med en vidunderlig gardenia-duft.

Indkøbskurv
Scroll to Top