Olier

Viser 1–12 af 64 resultater

  • Agartræ (OUD) olie

    180,00 kr.2.670,00 kr.

    Den legendariske Agarwood eller Aloeswood, som det også kaldes, er et af de mest mystiske og kostbare stoffer, der bruges i parfumeri og magi. Selv i bibelsk tid var det meget eftertragtet og havde ry for at være en suveræn afrodisiakum-røgelsesingrediens. Dens sande oprindelse ligger i Sydøstasien, hvor den er lige så eftertragtet. Japanerne, som har en meget raffineret røgelseskultur, er særligt begejstrede for Agarwood, som danner grundlaget for de fleste af deres blandinger.

    I Indien er den kendt som Garu Garu og er forbundet med Garuda, den guddommelige ørn, der bærer Lord Vishnu på sine vinger. På kinesisk er det mere pragmatisk kendt som “synkende røgelse”, hvilket henviser til, at det harpiksbelastede træ vil synke i vand i stedet for at svømme. Det, der gør dette stof så værdifuldt og sjældent, er, at harpiksen kun udvikles som en patologisk reaktion på svampeinfektion i kerneveddet. Jo ældre træet er, og jo mere fremskreden infektionen er, jo mere harpiksholdigt bliver træet.

    Men på grund af den store efterspørgsel bliver det sværere og sværere at finde træ. Som følge heraf er prisen på træflis og olie steget kraftigt. På grund af grådighed og vilkårlig fældning af selv sunde træer er artens overlevelse blevet truet, og handlen er blevet begrænset. Der er dog projekter i gang, som sigter mod at producere Agarwood-flis og Oud-olie på en bæredygtig måde ved kunstigt at inficere plantede træer med svampen. Hvis disse projekter lykkes, kan Agarwood blive lettere tilgængeligt og til at betale, og de vilde træer kan få en chance for at overleve.

  • Ambrette olie økologisk

    80,00 kr.1.160,00 kr.

    Ambrettefrøolie stammer fra frøene af en type hibiscus, der er almindelig i Indien og Mellemøsten, hvor de også bruges som krydderi. I de arabiske lande tilsættes frøene nogle gange til kaffe. Ambrettefrø, også kendt som moskusmalve, har en varm blomsterduft, der minder om ægte moskus, som er et animalsk produkt, der udvindes af moskushjortens kønskirtler. Heldigvis er det lykkedes at begrænse salget af ægte moskus, hvilket har reddet hjorten fra udryddelse. Ambrettefrø bruges som erstatning i parfume og kosmetik. Den sanselige aroma har længe været værdsat for sine afrodisiakale egenskaber.

  • Angelikarod olie økologisk

    40,00 kr.390,00 kr.

    Angelica har en kraftfuld tilstedeværelse. Høj og robust, men med filigranagtige blomster og blade, og dens sublime holdning imponerer altid. De gamle så den som ærkeenglen Michaels jordiske tilstedeværelse. Angelica blev anset for at kunne fjerne næsten alle lidelser, selv meget smitsomme sygdomme som pest! Ingen usynlig “sygdomsdæmon” kunne hamle op med denne mægtige beskytters eminente vitalitet.

    Angelica er medlem af sellerifamilien, som indeholder mange spiselige, men også nogle meget giftige arter. Selvom kvan ikke er en grøntsag eller køkkenurt, som mange af dens fætre, er den heller ikke fremmed i køkkenet. Tidligere spiste man de kandiserede Angelica-rødder som en snack. I dag er det mere almindeligt at bruge den som lægeurt. Roden er den mest potente del. Den er en kraftfuld tonic og styrker immunforsvaret. Dens aromatiske egenskaber gør den også til et meget effektivt mavemiddel, der kan løse alle former for fordøjelsesproblemer. Især hvis årsagen er stress, virker Angelica som en beroligende engel.

  • Baobab olie

    100,00 kr.1.410,00 kr.

    Baobabolie er koldpresset af frøene fra Adansonia digitata-frugttræerne, der vokser i Afrika. Baobabfrøene fjernes fra frugtskallen og den pulveragtige indre del, hvorefter de vaskes rene og tørres, inden de ekstraheres yderligere gennem koldpresning. Baobabtræet [Familie: Bombacaceae], der er kendt som en af verdens største sukkulente planter, er gennemsyret af et væld af storslåethed, legender og overtro, uanset hvor det forekommer i Afrika.

  • Benzoin absolut olie

    140,00 kr.390,00 kr.

    Benzoin absolut stammer fra et træ, der er hjemmehørende i Indonesien. I Asien er harpiksen blevet brugt til hellige og medicinske formål i tusinder af år. Det er en af de vigtigste røgelsesingredienser og brændes i rigt mål i alle slags spirituelle ceremonier. Dens søde duft behager guderne og påkalder sig deres velvilje. Arabiske handelsmænd introducerede den først til Vesten, hvor den blev modtaget med begejstring i hele den antikke verden.

    Især i Mellemøsten og Egypten blev den straks inkorporeret i eksotiske røgelsesblandinger. I de nordlige dele af Europa var den mere værdsat for sine medicinske dyder, især dens slimløsende egenskaber, som stadig bruges i dag i den berømte Friars Balsam. Som helbredende røgelse mente man, at den opløftede humøret og drev “kold fugt” ud. I parfumeriet bruges den som konserveringsmiddel og fikseringsmiddel for andre olier.

  • Blå lotus absolut olie

    105,00 kr.1.460,00 kr.

    Blå lotus absolut var en af de vigtigste planter i det gamle Egypten. I betragtning af dens flygtige skønhed og dragende duft er det næppe overraskende. For egypterne var den en transcendental budbringer fra guderne.

    Blå lotus er en vandplante, der hører hjemme i Nildeltaet. Hvert år oversvømmer den store hellige flod alluvialsletten og medbringer sorte sedimenter, der regenererer jordens frugtbarhed – en gave fra guderne. Som en strålende blomsterperle dukkede den blå lotusblomst op fra dybden af dette “urmudder”. For egypterne var de stjerneformede blomster med deres gullige midte og himmelblå kronblade et billede på solguden Ra – et symbol på transcendens og reinkarnation.

    Ligesom solguden, åbner blomsterne sig om morgenen og lukker sig, når solen begynder at gå ned. Om natten sænkes de ned under vandoverfladen – kun for at blive genfødt den følgende dag. Det er derfor ikke overraskende, at den blå lotus’ blomster spillede en så vigtig rolle i de religiøse ritualer og ceremonier i det gamle Egypten. Blomsterkransen, der næsten udelukkende bestod af blå (og hvide) lotusblomster, prydede de døde såvel som de levende som et evigt symbol på evigt liv.

  • Blue tansy olie

    40,00 kr.260,00 kr.

    Blue Tansy er medlem af Daisy-familien (Asteraceae) og hører hjemme i de tørre områder i det sydvestlige Middelhavsområde. Den er også kendt som marokkansk kamille og dyrkes i det nordlige Marokko og det sydlige Spanien. Begge disse fællesnavne har ført til forvirring. Blå rejnfan er nært beslægtet med almindelig rejnfan (Tanacetum vulgare) og har lignende gule blomster.
    Attributten “blå” henviser til farven på olien. Dampdestillationsprocessen omdanner chamazulenet og gør det lyseblåt. Kamazulen findes også i røllike og tysk kamille, som også giver blækblå olier.

  • Boronia absolut olie

    85,00 kr.1.180,00 kr.

    Boronia Absolute, udvindes af de duftende bægerformede rødlilla blomster fra busken Boronia megastigma [familie: Rutaceae], der stammer fra det vestlige Australien. Med sin utroligt dragende, rige, blomsteragtige aroma med den naturlige grønne friskhed af cassis og undertoner af modnende hø bruges Boronia Absolute i vid udstrækning inden for parfumeri- og duftapplikationer.

  • Bynke olie

    40,00 kr.400,00 kr.

    Som mange andre medlemmer af Artemisia-slægten har Bynke (Mugwort) en lang historie som en magisk og medicinsk planteallierede. En gammel angelsaksisk urteformular fra det 10. eller 11. århundrede omtaler den som “den ældste af alle urter” og lovpriser dens evne til at modstå gift og smitte.

    De gamle betragtede dens natur som “varm og tør” og brugte den til at modvirke “kolde” forhold. Mugwort blev værdsat som en “kvindeurt”; den hjælper ved fødsler og regulerer menstruationscyklussen. Dens bitre bestanddele virker på fordøjelsessystemet og leveren. Den tørrede urt blev nogle gange brugt som køkkenurt til at gøre fedtholdigt kød lettere at fordøje. I kinesisk medicin bruges den tørrede urt i en slags “varmeakupunktur” kendt som “moxibustion” til at hjælpe med at fjerne overbelastede meridianer.

  • Cassia olie økologisk

    45,00 kr.180,00 kr.

    Cassia æterisk olie er en af de mest universelt elskede æteriske olier. Dens aroma har længe været forbundet med tryghed og ro. Omvendt minder den energigivende “eufori” fra den æteriske olie lidt om at gå ind i et aromatisk bageri. Den kan være både opløftende og beroligende. Denne trøstende olie er krydret, pikant, sød og berusende.

    Cassia har været brugt i tusindvis af år for sine mange sundhedsmæssige fordele. Det er en af de få æteriske olier, der er nævnt i Det Gamle Testamente, og den er kendt for sin umiskendelige duft og beroligende aromatiske egenskaber. Cassiabark, både i pulverform og som “pinde”, bruges som smagsgiver i konfekt, desserter, bagværk og kød; det indgår også i mange karryopskrifter.

  • Citron olie økologisk

    40,00 kr.180,00 kr.

    Hvis solskin kunne indfanges i en frugt, ville det være en citron. Den liflige aroma sprudler af livlighed og kilder sjælen som en solstråle. Duften af citronolie minder os øjeblikkeligt om solrige himmelstrøg og spreder en lille smule middelhavsstemning. Det er svært at fastslå citronens nøjagtige oprindelse, så udbredt har dens vandringer været.

    Man mener, at den stammer fra Indien eller Sydøstasien og først spredte sig til Kina, hvor den blev dyrket i omkring 4000 år. Derfra fandt den vej til den arabiske verden og til sidst til Romerriget. Nordeuropæerne stødte sandsynligvis først på dem med de hjemvendte korsfarere. I middelalderen var citronen velkendt, selv i England.

    Men deres sande værdi som et livreddende middel mod skørbug blev først erkendt i de store sørejsers tidsalder, da man opdagede, at sømænd, der havde adgang til citroner, ikke blev ramt af skørbug. Det blev derfor standard at medbringe citroner på alle længere sørejser, og derfor blev britiske sømænd kendt som “limeys”. Under renæssancen blev de smukke citrustræer med deres sødmefulde blomster meget populære hos aristokratiet, og det blev moderne at dyrke dem langt ud over deres naturlige udbredelsesområde. Man var nødt til at bygge særlige vinterhaver for at beskytte de følsomme træer mod de barske nordeuropæiske vintre.

  • Cyclamen absolut olie

    65,00 kr.920,00 kr.

    Cyclamen er en lavtvoksende staude, der stammer fra Middelhavsområdet og det nordøstlige Afrika, hvor den vokser som en underskovsplante i tørre skovområder. Bladene er grønne, hjerteformede og brogede og dukker som regel op sidst på vinteren og visner ned i den varmeste del af sommeren.

    Blomsterne dukker op om efteråret på 4-6 tommer lange stilke over bladene. Blomsterne er fe-agtige og består af fem sammenvoksede kronblade i hvid, pink, rød eller lilla, hvor pink er den mest almindelige. De efterfølges af en frugt med fem kamre, der indeholder klæbrige frø, som er meget attraktive for myrer, da de er designet til at blive spredt af dem.

    Familienavnet “Cyclamen” er afledt af det græske ord kyklos, som betyder “cirkel” og henviser til den cirkulære, skiveformede rodknold. Det er en unik plante med overlegne medicinske og hudplejende egenskaber.

Indkøbskurv
Scroll to Top