Om økologi og produkt sikkerhed

Typerne af de produkter jeg fører

Vores æteriske olier og andre produkter falder i 3 kategorier: certificeret økologisk, økologisk (ikke-certificeret) og vildthøstet.

De vildthøstede olier er ikke dyrkede og derfor ikke berettigede til certificering.

Olierne kommer kun fra destillerier, der høster vildt fra “rene”, usprøjtede områder. Vi fører også en række USDA-certificerede økologiske olier.

Bør det faktum, at nogle af mine æteriske olier, ikke er “certificeret økologiske”, bekymre dig? 

Det bør det ikke, og der er flere grunde til, at min forhandler ikke presser på for at få certificeret nogle af de æteriske olier. 

Min forhandler tror på, at æteriske olier og andre naturprodukter skal købes, hvor de er bedst egnede, så de er af højeste kvalitet. Det betyder, at de æteriske olier af og til kommer fra planter, der er dyrket i forskellige lande, som ikke har økologiske standarder såsom USDA-certificeret økologisk segl, fordi hvert land har sine egne regler omkring økologisk praksis. Og selv om landmænd i tredjeverdenslande måske vælger at dyrke uden brug af pesticider, bliver deres produkter måske ikke betragtet som økologiske på grund af de omkostninger, der er forbundet med certificering. I nogle tilfælde findes der måske slet ikke en certificeret økologisk form af en æterisk olie. Min forhandler stoler på deres forhold til destilleriet og viden om deres gode praksis for at sikre, at produktet er dyrket økologisk.

For det andet er det ikke alle produkter, som USDA betragter som økologiske, som er 100 % rene eller uforfalskede. 

Hvorfor ikke? 

Fordi ifølge USDA’s økologiske standarder skal “et råt eller forarbejdet landbrugsprodukt, der sælges, mærkes eller præsenteres som ‘økologisk’, indeholde … ikke mindre end 95% økologisk producerede rå eller forarbejdede landbrugsprodukter.” Det betyder, at de resterende 5% kan være syntetiske komponenter, og den æteriske olie vil stadig blive betragtet som økologisk. At have mærket “Certified Organic” garanterer derfor ikke det bedst mulige produkt.

På den anden side regulerer min forhandler strenge  krav og standarder for virksomheden og dens leverandørers processer. De køber kun æteriske olier, der er destilleret fra økologisk dyrkede planter. Mens USDA’s certificeringsproces kun vedrører dyrkningsforhold og slutkontamineringsniveauer, tager min forhandler også metoderne til destillering og produktion af en æterisk olie meget alvorligt, hvilket sikrer, at produkterne er 100% rene, uforfalskede med alle de naturlige ingredienser og terapeutiske egenskaber, der forekommer naturligt.

USDA mærket er sammenligneligt med det danske Øko mærke

USDA Organic-seglet er en af de mest anerkendte økologiske certificeringer i USA og sikrer, at produkterne er produceret uden kunstgødning, genteknologi, stråling eller visse pesticider. Det kræver mindst 95 % økologiske ingredienser.

USDA mærket er via handels aftaler, godkendt til at bære det danske Øko mærke og er derfor certificeret økologisk i Danmark.

Er olierne af terapeutisk kvalitet?

Alle mine forhandlers olier er 100% rene, fri for tilsætningsstoffer, forfalskninger eller fortyndinger. Alle produkterne er testet grundigt og lever op til de højest mulige standarder. Der anvendes aldrig pesticider, syntetiske kemikalier, herbicider, GMO’er eller skadelige kemikalier i nogen fase af dyrknings- eller destillationsprocessen. Min forhandlers betroede leverandører følger nøje alle USDA’s retningslinjer for fødevare- og produktsikkerhed. Min forhandler udfører GC/MS-tests (gaskromatografi-massespektrometri) på alle æteriske olier, og rapporterne er tilgængelige på anmodning. Disse rapporter viser fordelingen af de naturligt forekommende komponenter, der findes i en given olie, hvilket sikrer den absolut højeste kvalitet.

Da der ikke er noget agentur, der fører tilsyn med kvaliteten af æteriske olier, er der ingen specifik standard, der kvalificerer som “Terapeutisk kvalitet”. Når du leder efter olier af højeste kvalitet, skal du ikke kigge efter udtryk som “Therapeutic Grade”, da ethvert firma kan bruge dette udtryk. Da der ikke er nogen egentlig tredjeparts klassificering eller certificering af æteriske olier, er det bedst at lede efter en virksomhed, der sikrer kvaliteten af deres olier baseret på testresultater og eksperter. Min forhandler tror på, at de kan stå inde for kvaliteten og renheden af olierne uden at bruge marketingetiketter, og bruger derfor ikke dette udtryk på produkterne.

Indkøb gennem kontrollerede leverandører

Min forhandler har direkte indkøbsrelationer med et omhyggeligt kontrolleret netværk af høstere, landmænd, destillatører og de mest anerkendte certificerede leverandører fra over 65 forskellige lande over hele verden. Alle producenterne er dedikerede til renhed og dyrker kun plantemateriale, der er plejet ved hjælp af økologiske dyrkningsmetoder. De skal leve op til de strenge, ufravigelige kvalitetsstandarder, før min forhandler overvejer at købe fra dem.

Kvalitetsstandarder

Min forhandler har et strengt kvalitetsstandard program og alle deres partnere er certificeret i henhold til følgende kvalitetsstandarder og certificeringer:
ISO 9001:2015
WHO-GMP
HACCP
HALAL
KOSHER

Komplet kvalitets kontrol

Min forhandlers produktkvalitet starter i marken, og bliver senere bevist i deres topmoderne laboratorier. Deres udvidede kvalitetskontrol- og distributionscenter i New Delhi, Indien, er et topmoderne anlæg, hvor de foretager flere stikprøver for at sikre, at olierne og ingredienser lever op til de højeste kvalitetsstandarder. Deres testprocedurer verificeres gennem et uafhængigt og akkrediteret tredjepartslaboratorium og gennemgås af interne kemiker for maksimal kvalitetssikring.

Metoder for kvalitets kontrol

Analyse med gaskromatografi og massespektrometri (GC/MS)
Organoleptisk test

Vægtfylde, brydningsindeks og optisk rotation
Test af kontaminering

Indkøbskurv
Scroll to Top